Skocz do zawartości

Safale s 23 dry lager


finneganswake

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwszy raz użyłem tych drożdży i stąd moje pytanie na końcu wątku.

Piwko fermentuje obecnie.

Zrobione zostało tak:

- słód pilzneński,

- słód karmelowy (malutko),

chmiele: magnum, marynka, hallertau tradition, lubelski.

 I teraz: okazuje się, że z rurki wydobywa się zapach słodkawy, takiej renety ni to antonówki, w nucie zbliżonej do jajka, ale nie jest to żadna siara ani jakaś wada.

Piwa trochę ulałem, posmakowałem i nie pachnie jakąś wadą ze szklaneczki, smakuje jak to piwo z 3 dnia.

Ale czy ktoś miał podobne uwagi i doświadczenia z tymi drożdżami ??

 

Pozdrowienia piwne zasyłam

Edytowane przez finneganswake
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.