Skocz do zawartości
dziedzicpruski

Starter bez piany

Rekomendowane odpowiedzi

Nie żebym się martwił, ale dziwną sprawę ze starterem, nie ma w ogóle piany (naprawdę 0), gazu do bólu, osad drożdżowy powstaje szybko,start bez opóźnień (w pare godzin),zapach jak na starter normalny,

drożdże, forbidden fruit.

Jedyna rzecz jaką zrobiłem pierwszy raz to wypłukałem słoik starsanem,po lekkim przepłukaniu wodą przegotowaną (piana oczywiście  do połowy słoika) wsadziłem do piekarnika na dwie zdrowaśki (150 sC)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Zdarzaly mi sie startery bez piany. Skoro widzisz, ze drozdze sie namnazaja (oprocz powiekszania sie osadu mozna widziec je zawieszone w cieczy - dosc charakterystyczny widok) to wszystko powinno byc ok.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się


×