Jump to content
Sign in to follow this  
dziedzicpruski

Starter bez piany

Recommended Posts

Nie żebym się martwił, ale dziwną sprawę ze starterem, nie ma w ogóle piany (naprawdę 0), gazu do bólu, osad drożdżowy powstaje szybko,start bez opóźnień (w pare godzin),zapach jak na starter normalny,

drożdże, forbidden fruit.

Jedyna rzecz jaką zrobiłem pierwszy raz to wypłukałem słoik starsanem,po lekkim przepłukaniu wodą przegotowaną (piana oczywiście  do połowy słoika) wsadziłem do piekarnika na dwie zdrowaśki (150 sC)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zdarzaly mi sie startery bez piany. Skoro widzisz, ze drozdze sie namnazaja (oprocz powiekszania sie osadu mozna widziec je zawieszone w cieczy - dosc charakterystyczny widok) to wszystko powinno byc ok.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.