Jump to content
Sign in to follow this  
Bonnie Rotten

Słabe nagazowanie lagera

Recommended Posts

Witam. Mam problem ze słabym nagazowaniem lagera, który leżakował ponad miesiąc w temperaturze 5 stopni C. Po miesiącu w butelkach jest trochę gazu, ale stanowczo za mało, poza tym czuć w smaku jeszcze nieprzefermentowaną glukozę. Nie dawałem gęstwy do refermentacji i to chyba był mój błąd, ale czytałem tutaj, że po miesiącu powinien się i tak nagazować. Jak to więc naprawdę jest? Czy czekać dalej czy otwierać i dodać gęstwy do każdej butelki?

Share this post


Link to post
Share on other sites

​A wtedy nie będzie jakichs posmaków piw górnej fermentacji czy można to pominąc przy tak małej ilości glukozy?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...