Skocz do zawartości

Słabe nagazowanie lagera


Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam problem ze słabym nagazowaniem lagera, który leżakował ponad miesiąc w temperaturze 5 stopni C. Po miesiącu w butelkach jest trochę gazu, ale stanowczo za mało, poza tym czuć w smaku jeszcze nieprzefermentowaną glukozę. Nie dawałem gęstwy do refermentacji i to chyba był mój błąd, ale czytałem tutaj, że po miesiącu powinien się i tak nagazować. Jak to więc naprawdę jest? Czy czekać dalej czy otwierać i dodać gęstwy do każdej butelki?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.