ekotechnika 0 Posted March 25, 2015 (edited) Zostałem poproszony przez kolegę o sprzedaż browaru domowego. Jest on właścicielem instalacji, ale warzył kolega który wyemigrował. System 3 stopniowy. Gar nr 1 to kadź warzelna i whirlpool w jednym, nr 2 to taboret elektryczny, nr 3 kadź zacierna z sitem i mieszadłem, nr 4 zasobnik i podgrzewacz wody, także do wysładzania, do tego pompa i inne gadżety. Cena do ustalenia za całość lub na poszczególne elementy. Kontakt 608206005 lub ekotechnika@post.pl. Dokładne zdjęcia na zamówienie. Edited March 25, 2015 by ekotechnika Quote Share this post Link to post Share on other sites
Atebo 11 1 Items Posted March 25, 2015 (edited) Czyli Herms co kilkadziesiąt warek po 60l uwarzył. 1. gar warzelny 100l grubościenny ze wspawanym WHIRPOOLEM wbudowany sensor PT100 do PID-a 3. Kadź zacierna z FD wycinanym laserowo. Spust wspawany w dennice pod sitem. sensor DS do sterownika BOLECKIEGO ( BOLECKI w wersji z opcją przełączenia sterowania grzaniem: impulsowo (pid do grzałki) lub tryb przekaźnika do załanczania zaworu trójdrogowego w tym wypadku w tym trybie chodził) 4. HLT z grzałką 3x 2000W wbudowany czujnik poziomu cieczy do dopuszczania swiezej wody przy wysładzaniu. wbudowany sensor PT100 do PID-a 5 Szafa sterownicza na sercu-Bolecki sterował zaworem trójdrogowym a PID-y sterowały HLT i warzelnym. Zasilanie trójfazowe ze stycznikami SSR na HLT oraz tradycyjnym stycznikiem do warzelnego. Pompa od pralki. Edited March 27, 2015 by Atebo Quote Share this post Link to post Share on other sites
avicena 3 Posted March 25, 2015 Wszystko pięknie, tylko co z ceną? Quote Share this post Link to post Share on other sites
BuDeX 132 1 Items Posted March 26, 2015 Wszystko pięknie, tylko co z ceną? Cena do ustalenia za całość lub na poszczególne elementy. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ekotechnika 0 Posted March 26, 2015 Cena 2,200 zł. Z ostatniej rozmowy z właścicielem wynika, że taboret (nr 2) nie grzeje. Quote Share this post Link to post Share on other sites
PawelH 115 1 Items Posted March 26, 2015 To tak może bez znaczenia w tym temacie, ale dla może istotne dla ewentualnych kupujących Cena lekko mówiąc zawyżona... Quote Share this post Link to post Share on other sites
ekotechnika 0 Posted March 26, 2015 (edited) Nie chcę wkładać kija w mrowisko i karmić hejterów i troli, ale proszę zrobić samemu i wycenić wszystkie koszty typu spawacze, zawory, paczki, paliwo, czas itp, itd. Garnek nr 1 w zakupie ok. 500 zł (nie jest to chińska blaszka, waży b. dużo), bolecki 350 zł, sito 200 zł, kegi 150 zł x 3, wykonać mieszadło, dobrać pompę, wymieniać dalej ? Czy wiesz młody człowieku ile godzin pracy trzeba włożyć, żeby zbudować sprawnie działający system ? Ile internetów trzeba przeczytać ? Edited March 26, 2015 by ekotechnika Quote Share this post Link to post Share on other sites
PawelH 115 1 Items Posted March 26, 2015 O jak miło, że ktoś mnie nazwał hejterem (co to qwa znaczy?) i trolem Absolutnie nie chce nikogo zniechęcać do zakupu ponieważ fajnie kupić sobie gotowca, postawić w domu i przystąpić do warzenia. Już nie HEJTUJE i nie TROLUJE w Twoim temacie. P.S. jakby co jestem chętny na tą płytę elektryczną co nie działa... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bonnie Rotten 0 Posted March 26, 2015 Ja bym może był chętny, a najpierw chciałbym go wypróbować, patrz - uwarzyć jedną warkę. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ekotechnika 0 Posted March 26, 2015 Nie widzę problemu, jeśli odbierzesz go osobiście i ewentualnie dostarczysz z powrotem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
gigo 55 1 Items Posted March 26, 2015 (edited) Jeżeli te gary plus ten sterownik na ścianie to spoko można brać na pewno uwarzysz dobre piwo Edited March 26, 2015 by gigo Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bonnie Rotten 0 Posted March 26, 2015 A jaka jest chłodnica? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ekotechnika 0 Posted March 27, 2015 Chłodzenie było przez wymiennik płytowy, którego nie ma w zestawie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Atebo 11 1 Items Posted March 27, 2015 (edited) Na filmiku film dokładnie tego gara co w ofercie post 13 http://www.piwo.org/topic/8522-jak-zrobic-wirpol-czyli-jak-zrobic-wirowke-do-chmielu/?hl=whirpool post 1 fotka z osadów po chmielemiu http://www.piwo.org/topic/11091-whirpool-chlodzenie-napowietrzanie/?hl=whirpool Edited March 27, 2015 by Atebo Quote Share this post Link to post Share on other sites
Brzytwiarz 4 Posted August 7, 2015 dalej aktualne?? Quote Share this post Link to post Share on other sites