Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Zostałem poproszony przez kolegę o sprzedaż browaru domowego. Jest on właścicielem instalacji, ale warzył kolega który wyemigrował. System 3 stopniowy. Gar nr 1 to kadź warzelna i whirlpool w jednym, nr 2 to taboret elektryczny, nr 3 kadź zacierna z sitem i mieszadłem, nr 4 zasobnik i podgrzewacz wody, także  do wysładzania, do tego pompa i inne gadżety. Cena do ustalenia za całość lub na poszczególne elementy. Kontakt 608206005 lub ekotechnika@post.pl. Dokładne zdjęcia na zamówienie. 

post-4705-0-53955600-1427273842_thumb.jpg

Edytowane przez ekotechnika

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Czyli Herms co kilkadziesiąt warek po 60l uwarzył.

 

1. gar warzelny 100l grubościenny ze wspawanym WHIRPOOLEM wbudowany sensor PT100 do PID-a

3. Kadź zacierna z FD wycinanym laserowo. Spust wspawany w dennice pod sitem. sensor DS do sterownika BOLECKIEGO ( BOLECKI w wersji z opcją przełączenia sterowania grzaniem:  impulsowo (pid do grzałki) lub tryb przekaźnika do załanczania zaworu trójdrogowego w tym wypadku w tym trybie chodził)

4. HLT z grzałką 3x 2000W wbudowany czujnik poziomu cieczy do dopuszczania swiezej wody przy wysładzaniu.  wbudowany sensor PT100 do PID-a

5 Szafa sterownicza na sercu-Bolecki sterował zaworem trójdrogowym a PID-y sterowały HLT i warzelnym. Zasilanie trójfazowe ze stycznikami SSR na HLT oraz tradycyjnym stycznikiem do warzelnego. 

 

Pompa od pralki.

Edytowane przez Atebo

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

To tak może bez znaczenia w tym temacie, ale dla może istotne dla ewentualnych kupujących :) Cena lekko mówiąc zawyżona... ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nie chcę wkładać kija w mrowisko i karmić hejterów i troli, ale proszę zrobić samemu i wycenić wszystkie koszty typu spawacze, zawory, paczki, paliwo, czas itp, itd. Garnek nr 1 w zakupie ok. 500 zł (nie jest to chińska blaszka, waży b. dużo), bolecki 350 zł, sito 200 zł, kegi 150 zł x 3, wykonać mieszadło, dobrać pompę, wymieniać dalej ? Czy wiesz  młody człowieku ile godzin pracy trzeba włożyć, żeby zbudować  sprawnie działający system ? Ile internetów trzeba przeczytać ?

Edytowane przez ekotechnika

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

O jak miło, że ktoś mnie nazwał hejterem (co to qwa znaczy?) i trolem :)

 

Absolutnie nie chce nikogo zniechęcać do zakupu ponieważ fajnie kupić sobie gotowca, postawić w domu i przystąpić do warzenia.

 

Już nie HEJTUJE i nie TROLUJE w Twoim temacie.

 

P.S. jakby co jestem chętny na tą płytę elektryczną co nie działa...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

​Ja bym może był chętny, a najpierw chciałbym go wypróbować, patrz - uwarzyć jedną warkę.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeżeli te gary plus ten sterownik na ścianie to spoko można brać

na pewno uwarzysz   dobre piwo

Edytowane przez gigo

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

​A jaka jest chłodnica?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Na filmiku film dokładnie tego gara co w ofercie post 13   http://www.piwo.org/topic/8522-jak-zrobic-wirpol-czyli-jak-zrobic-wirowke-do-chmielu/?hl=whirpool

post 1 fotka z osadów po chmielemiu http://www.piwo.org/topic/11091-whirpool-chlodzenie-napowietrzanie/?hl=whirpool

Edytowane przez Atebo

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×