Skocz do zawartości

rurka fermentacyjna - woda


pawel332

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanko jak sobie radzicie z ubywającą wodą w rurce bulgotce.Pytam bo mnie zaraz trafi po dolaniu wody to jest ona może 1,5 godziny i zostaje wychlapana .Poziom dolewam normalny, a może do piwa rurka jest inaczej zbudowana bo ja używam winiarskiej.

(Oczywiście burzliwa 3 dzień)

dzieki

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Za dużo jej lejesz - daj jej tyle, żeby tylko uniemożliwić wlot powietrza w drugą stronę (czyli poziom wody w rurce na minimum). Są też rurki z kapturkiem, które chronią przed owadami, ale również przez wychlapywaniem wody.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.