Jump to content

rurka fermentacyjna - woda


pawel332
 Share

Recommended Posts

Mam takie pytanko jak sobie radzicie z ubywającą wodą w rurce bulgotce.Pytam bo mnie zaraz trafi po dolaniu wody to jest ona może 1,5 godziny i zostaje wychlapana .Poziom dolewam normalny, a może do piwa rurka jest inaczej zbudowana bo ja używam winiarskiej.

(Oczywiście burzliwa 3 dzień)

dzieki

Link to comment
Share on other sites

Za dużo jej lejesz - daj jej tyle, żeby tylko uniemożliwić wlot powietrza w drugą stronę (czyli poziom wody w rurce na minimum). Są też rurki z kapturkiem, które chronią przed owadami, ale również przez wychlapywaniem wody.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.