Jump to content

Stout S04 problem


Piter88
 Share

Recommended Posts

No więc piwowarstwo z kazda warka zaskakuje mnie coraz bardziej, ale do sedna. Stout owsiany 15blg na S04, zacierany na lenia, raczej w granicach temperatury na słodko, jest 2 tydzienna na burzliwej w temperaturze 18-20 stopni. Zszedl do 2blg. Aleee wlasnie dalej bulka.

 

Zlewac na cichą? Chetnie bym zmierzyl blg na przestrzeni kilku dni ale nie takiej mozliwosc. Trzymac jeszczce tydzien na burzliwej? Jakie sa wasze doswiadczenia z tym szczepem?

Link to comment
Share on other sites

 

 

Aleee wlasnie dalej bulka.

 

To już było tyle razy wałkowane, że bulkanie nie jest wyznacznikiem fermentacji, wystarczy, że temperatura się podniosła i część gazu rozpuszczonego w piwie się wydzieliła, stąd bulkanie w rurce. Fizyki nie oszukasz :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.