Skocz do zawartości

Whisky stout - prośba o ocene


Marcellus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

 

Chciałem uwarzyć whsiky stouta z dobrze wyczuwalnym aromatem torfowym, wg brewtargeta jakieś 15 Blg:

Pale Ale 2,5kg

Wędzony whisky (średni) 15-25 ppm Castle 2kg

Płatki owsiane 0,5kg

Palony jęczmień 0,4kg

Carafa II 0,4 kg

 

Chmiel tylko na goryczkę

Marynka 50 gr. gr 60 min

 

drożdże

Danstar Nottingham - Ale Yeast

 

Pytanie czy słodu whisky za dużo czy za mało? Czy jeszcze coś zmodyfikować?

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.