Jump to content
Marusia

1-3 maja 2015, 6. Festiwal Dobrego Piwa i 12. Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie

Recommended Posts

Zajawka i temat do pytań, plotek i hejtów (mam nadzieję, że żartuję :cool: )

Zarówno FDP jak i WWP posiadają swoje strony internetowe, na których w miarę nowych działań będą zamieszczane aktualizacje, jak również na FB.

W tym roku zajmiemy całą esplanadę Stadionu - będzie można chodzić naokoło. Otwarte będą również trybuny, tak jak rok temu. Planujemy tam strefę blogerską - szczegóły wkrótce.

Spotkanie piwowarów odbędzie się prawdopodobnie tam, gdzie rok temu - czyli krzyżówka garażu, loftu i więzienia :smilies:  W przyszłym tygodniu zawieszę tradycyjny temat koszulkowy. W tym roku planujemy też oprócz koszulek inne upominki dla piwowarów.

Wykłady dla piwowarów odbędą się w salach szkoleniowych na terenie Stadionu tym razem w piątek - na pewno tajniki słodu będzie zgłębiał Marcin Chmielarz, a drugi wykład jeszcze się kluje.

Po za tym będą też szkolenia sensoryczne dla zaawansowanych i początkujących, testy na daltonizm sensoryczny i inne atrakcje nad którymi w pocie czoła pracujemy :beer:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Już dziś można się zapisywać na wykłady specjalistyczne w ramach 12. Wrocławskich Warsztatów Piwowarskich - jak co roku - dwa.

 

Jeden poprowadzi Marcin Chmielarz, który już kilkukrotnie udowodnił, że naprawdę potrafi zgłębić temat i odpowiedzieć na każde drążące pytanie, zatem nie trzeba go nawet przedstawiać, bo i tak go wszyscy znają jako twórcę Browaru Mason i bloga Portery.pl.

Drugi wykład - debiut Łukasza Szweda, ale debiut tylko na Warsztatach, bo posiada doświadczenie jako nauczyciel akademicki. Poprowadzi wykład z zakresu swojej specjalizacji, bo to doktor w dziedzinie technologii żywności i żywienia człowieka ze specjalnością technologia fermentacji. Obecnie szykuje się do roli głównego piwowara w Browarze Złoty Pies.

 

Program szkoleń i zapisy tutaj:

http://www.wrowar.pl...-dla-piwowarow/

 

Oprócz tego Krzysiek Czechanowski (Undeath) z Wrocławskiej Inicjatywy Piwowarskiej przygotował kurs sensoryczny z udziałem kapsułek Flavor Active - bardzo wartościowa pozycja, a miejsc mało! Szczegóły i zapisy tutaj:

http://piwowarzy.wro...h-piwowarskich/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Można się jeszcze zapisywać na wykłady zaanonsowane w powyższym poście - zostało kilka miejsc, a ja przy okazji mam prośbę:

Jeśli ktokolwiek nie dostał potwierdzenia zgłoszenia na wykłady Słód i Obcy - proszę o ponowne wysłanie zgłoszenia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

czy podczas festiwalu będzie coś ciekawego do spróbowania? jakieś promocje warte uwagi, piwa niedostepne na codzień itp?

Share this post


Link to post
Share on other sites

amap, u nas same nowości, ;) coś na ząb też będzie. 

no wiesz, ja w sklepach nie kupuje ale z tego co słyszę to większość nowości nie jest warta wypicia, stąd pytam sie o coś ciekawego :)

a na ząb to zawsze :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

amap, u nas same nowości, ;) coś na ząb też będzie. 

 

Karp?  :cool:

 

 

 

będzie stoisko Ostoi gdzie spaliście, z wędzonymi. W niedzielę z Jankiem od domków gotujemy zupę na naszym piwie. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

U nas będzie stout, Grodzisz,  żytnia wędzona AIPA, amber. W warszawie Grodzisza poszło najwięcej, aż sam się dziwiłem. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.