Marusia 52 1 Browary Zgłoś Napisano 5 Marzec 2015 Zajawka i temat do pytań, plotek i hejtów (mam nadzieję, że żartuję )Zarówno FDP jak i WWP posiadają swoje strony internetowe, na których w miarę nowych działań będą zamieszczane aktualizacje, jak również na FB.W tym roku zajmiemy całą esplanadę Stadionu - będzie można chodzić naokoło. Otwarte będą również trybuny, tak jak rok temu. Planujemy tam strefę blogerską - szczegóły wkrótce.Spotkanie piwowarów odbędzie się prawdopodobnie tam, gdzie rok temu - czyli krzyżówka garażu, loftu i więzienia W przyszłym tygodniu zawieszę tradycyjny temat koszulkowy. W tym roku planujemy też oprócz koszulek inne upominki dla piwowarów.Wykłady dla piwowarów odbędą się w salach szkoleniowych na terenie Stadionu tym razem w piątek - na pewno tajniki słodu będzie zgłębiał Marcin Chmielarz, a drugi wykład jeszcze się kluje.Po za tym będą też szkolenia sensoryczne dla zaawansowanych i początkujących, testy na daltonizm sensoryczny i inne atrakcje nad którymi w pocie czoła pracujemy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rtyqwe 4 1 Browary Zgłoś Napisano 5 Marzec 2015 Fajnie. Już wpisałem do kalendarza :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marusia 52 1 Browary Zgłoś Napisano 3 Kwiecień 2015 Już dziś można się zapisywać na wykłady specjalistyczne w ramach 12. Wrocławskich Warsztatów Piwowarskich - jak co roku - dwa. Jeden poprowadzi Marcin Chmielarz, który już kilkukrotnie udowodnił, że naprawdę potrafi zgłębić temat i odpowiedzieć na każde drążące pytanie, zatem nie trzeba go nawet przedstawiać, bo i tak go wszyscy znają jako twórcę Browaru Mason i bloga Portery.pl. Drugi wykład - debiut Łukasza Szweda, ale debiut tylko na Warsztatach, bo posiada doświadczenie jako nauczyciel akademicki. Poprowadzi wykład z zakresu swojej specjalizacji, bo to doktor w dziedzinie technologii żywności i żywienia człowieka ze specjalnością technologia fermentacji. Obecnie szykuje się do roli głównego piwowara w Browarze Złoty Pies. Program szkoleń i zapisy tutaj: http://www.wrowar.pl...-dla-piwowarow/ Oprócz tego Krzysiek Czechanowski (Undeath) z Wrocławskiej Inicjatywy Piwowarskiej przygotował kurs sensoryczny z udziałem kapsułek Flavor Active - bardzo wartościowa pozycja, a miejsc mało! Szczegóły i zapisy tutaj: http://piwowarzy.wro...h-piwowarskich/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marusia 52 1 Browary Zgłoś Napisano 9 Kwiecień 2015 Można się jeszcze zapisywać na wykłady zaanonsowane w powyższym poście - zostało kilka miejsc, a ja przy okazji mam prośbę:Jeśli ktokolwiek nie dostał potwierdzenia zgłoszenia na wykłady Słód i Obcy - proszę o ponowne wysłanie zgłoszenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amap 134 1 Browary Zgłoś Napisano 29 Kwiecień 2015 czy podczas festiwalu będzie coś ciekawego do spróbowania? jakieś promocje warte uwagi, piwa niedostepne na codzień itp? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacer 299 1 Browary Zgłoś Napisano 29 Kwiecień 2015 amap, u nas same nowości, coś na ząb też będzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Undeath 1116 1 Browary Zgłoś Napisano 29 Kwiecień 2015 amap, u nas same nowości, coś na ząb też będzie. Karp? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amap 134 1 Browary Zgłoś Napisano 29 Kwiecień 2015 amap, u nas same nowości, coś na ząb też będzie. no wiesz, ja w sklepach nie kupuje ale z tego co słyszę to większość nowości nie jest warta wypicia, stąd pytam sie o coś ciekawego a na ząb to zawsze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacer 299 1 Browary Zgłoś Napisano 29 Kwiecień 2015 amap, u nas same nowości, coś na ząb też będzie. Karp? będzie stoisko Ostoi gdzie spaliście, z wędzonymi. W niedzielę z Jankiem od domków gotujemy zupę na naszym piwie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Undeath 1116 1 Browary Zgłoś Napisano 29 Kwiecień 2015 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacer 299 1 Browary Zgłoś Napisano 29 Kwiecień 2015 U nas będzie stout, Grodzisz, żytnia wędzona AIPA, amber. W warszawie Grodzisza poszło najwięcej, aż sam się dziwiłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach