Jump to content
josefik

Józek warzy - offline

Recommended Posts

warka 98

koelsch

 

Zacieranie

 

43°C zasyp

44°C - 30 min.

52°C - 15 min.

63°C - 20 min.

70°C - 30 min

podgrzanie do 75C

Edited by josefik

Share this post


Link to post
Share on other sites

warka 99

weizen

 

Zacieranie

 

37C - zasyp

47C- 20min.

50C - 10min.

52C - 10min

64C - 20min.

71C - 30min.

podgrzanie do 77C

 

test sprzętu dla uupsa

Share this post


Link to post
Share on other sites
Warka nr 100

pszeniczne

start dziś ok 14

No to gratulacje :D:D:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trzeba będzie koniecznie uczestniczyć w tej jubileuszowej warce :D i wznieść toast za kolejną stówkę :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hee, fajnie móc pooglądać kolegę w akcji. Super sprawa i dzisiejszy jubileusz.

Życzę kolejnej setki i byle do tysiąca :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

dzisiaj wejść na kamerkę z unikalnymi IP było 24

a znam osobiście może 1/3 :)

 

obchody trwają do końca weekendu :) :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
obchody trwają do końca weekendu :) :)

Czy to znaczy że warzenie będzie trwało do niedzieli?

Share this post


Link to post
Share on other sites
czyli niedługo rudy 102 masz coś zaplanowane ?

Najlepiej coś z ciężkiego kalibru, jakiś RIS np :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
czyli niedługo rudy 102 masz coś zaplanowane ?

Najlepiej coś z ciężkiego kalibru' date=' jakiś RIS np :)[/quote']

zdradzę, zostały mi Quadruppel i 2 stouty

Share this post


Link to post
Share on other sites
czyli niedługo rudy 102 masz coś zaplanowane ?

Najlepiej coś z ciężkiego kalibru' date=' jakiś RIS np :)[/quote']

zdradzę, zostały mi Quadruppel i 2 stouty

No to tego pierwszego :) albo na zmianę :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najlepiej coś z ciężkiego kalibru' date=' jakiś RIS np :)[/quote']

zdradzę, zostały mi Quadruppel i 2 stouty

No to tego pierwszego :) albo na zmianę :)

do końca sezonu mi zostały raptem 2 tygodnie zrobię 100%

Share this post


Link to post
Share on other sites

:D warka 100 :(

weizen

 

Zacieranie

 

37C - zasyp

47C- 20min.

50C - 10min.

52C - 10min

64C - 20min.

71C - 30min.

podgrzanie do 77C

 

warka z dnia 03.06.2010

Share this post


Link to post
Share on other sites

Warka 100 gratulacje! , ale majstrowanie z prądem przy wykorzystaniu zwykłej próbówki neonowej to nie polecam. Ostatnio podejrzałem Cię przy warzeniu. Sam kombinuję jak strumieniować moje warzenie i myślę że do końca miesiąca będzie transmisja :( Niestety nie mam kamery IP jak Ty, ale jakoś to wykombinuję. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Warka 100 gratulacje! , ale majstrowanie z prądem przy wykorzystaniu zwykłej próbówki neonowej to nie polecam. Ostatnio podejrzałem Cię przy warzeniu. Sam kombinuję jak strumieniować moje warzenie i myślę że do końca miesiąca będzie transmisja :) Niestety nie mam kamery IP jak Ty, ale jakoś to wykombinuję. :D

no to zobacz następnym razem czego się dorobiłem - nowa tablica rozdzielcza na tą setną warkę powstała.

 

edit

 

 

img1029y.jpg

:(

Edited by josefik

Share this post


Link to post
Share on other sites

warka 101

dry stout

 

Zacieranie

 

66C - zasyp

67C - 45min.

73C - 10min.

podgrzanie do 75C

Edited by josefik

Share this post


Link to post
Share on other sites

warka 102

piwo grodziskie

 

Zacieranie

zasyp 37

52°C 15 min

70°C 40 min

podgrzanie do 75C

 

Zasyp

 

Słód pszeniczny 5,5 kg

target 15g początek

lomik 35g początek

lomik 15 g 30 min

mech irlandzki 10g

Edited by josefik

Share this post


Link to post
Share on other sites

ostatnie piwo sezonu /grodziskie/ zabutelkowane !

Pozostaje już tylko spijać piankę i opróżniać butelki na nowy sezon 10/11

na zdjęciach wizyta "wesołego autobusu" i japońskich turystów w drodze z Żywca do domu zarejestrowana na kamerze przemysłowej ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.