Pieron 151 1 Items Posted May 13, 2010 No i tak trzymać Quote Share this post Link to post Share on other sites
josefik 269 1 Items Posted May 23, 2010 (edited) warka 98 koelsch Zacieranie 43°C zasyp 44°C - 30 min. 52°C - 15 min. 63°C - 20 min. 70°C - 30 min podgrzanie do 75C Edited May 23, 2010 by josefik Quote Share this post Link to post Share on other sites
josefik 269 1 Items Posted May 28, 2010 warka 99 weizen Zacieranie 37C - zasyp 47C- 20min. 50C - 10min. 52C - 10min 64C - 20min. 71C - 30min. podgrzanie do 77C test sprzętu dla uupsa Quote Share this post Link to post Share on other sites
josefik 269 1 Items Posted June 3, 2010 Warka nr 100 pszeniczne start dziś ok 14 Quote Share this post Link to post Share on other sites
zibi 17 Posted June 3, 2010 Warka nr 100 pszeniczne start dziś ok 14 No to gratulacje :D:D Quote Share this post Link to post Share on other sites
przemo70 38 1 Items Posted June 3, 2010 Trzeba będzie koniecznie uczestniczyć w tej jubileuszowej warce i wznieść toast za kolejną stówkę Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pieron 151 1 Items Posted June 3, 2010 Hee, fajnie móc pooglądać kolegę w akcji. Super sprawa i dzisiejszy jubileusz. Życzę kolejnej setki i byle do tysiąca Quote Share this post Link to post Share on other sites
josefik 269 1 Items Posted June 3, 2010 dzisiaj wejść na kamerkę z unikalnymi IP było 24 a znam osobiście może 1/3 obchody trwają do końca weekendu :) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pieron 151 1 Items Posted June 3, 2010 obchody trwają do końca weekendu :) Czy to znaczy że warzenie będzie trwało do niedzieli? Quote Share this post Link to post Share on other sites
josefik 269 1 Items Posted June 3, 2010 nie intensywna konsumpcja pod pretekstem 100 warki ale żeby nie było podejrzane to w sobotę kolejna Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pieron 151 1 Items Posted June 3, 2010 Eh, źle się wyraziłem. Myślałem o codziennym warzeniu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
uups 5 Posted June 3, 2010 czyli niedługo rudy 102 masz coś zaplanowane ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
przemo70 38 1 Items Posted June 3, 2010 czyli niedługo rudy 102 masz coś zaplanowane ? Najlepiej coś z ciężkiego kalibru, jakiś RIS np Quote Share this post Link to post Share on other sites
josefik 269 1 Items Posted June 3, 2010 czyli niedługo rudy 102 masz coś zaplanowane ? Najlepiej coś z ciężkiego kalibru' date=' jakiś RIS np [/quote'] zdradzę, zostały mi Quadruppel i 2 stouty Quote Share this post Link to post Share on other sites
przemo70 38 1 Items Posted June 3, 2010 czyli niedługo rudy 102 masz coś zaplanowane ? Najlepiej coś z ciężkiego kalibru' date=' jakiś RIS np [/quote'] zdradzę, zostały mi Quadruppel i 2 stouty No to tego pierwszego albo na zmianę Quote Share this post Link to post Share on other sites
josefik 269 1 Items Posted June 3, 2010 Najlepiej coś z ciężkiego kalibru' date=' jakiś RIS np [/quote'] zdradzę, zostały mi Quadruppel i 2 stouty No to tego pierwszego albo na zmianę do końca sezonu mi zostały raptem 2 tygodnie zrobię 100% Quote Share this post Link to post Share on other sites
josefik 269 1 Items Posted June 5, 2010 warka 100 weizen Zacieranie 37C - zasyp 47C- 20min. 50C - 10min. 52C - 10min 64C - 20min. 71C - 30min. podgrzanie do 77C warka z dnia 03.06.2010 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jejski 323 1 Items Posted June 5, 2010 Warka 100 gratulacje! , ale majstrowanie z prądem przy wykorzystaniu zwykłej próbówki neonowej to nie polecam. Ostatnio podejrzałem Cię przy warzeniu. Sam kombinuję jak strumieniować moje warzenie i myślę że do końca miesiąca będzie transmisja Niestety nie mam kamery IP jak Ty, ale jakoś to wykombinuję. Quote Share this post Link to post Share on other sites
josefik 269 1 Items Posted June 5, 2010 (edited) Warka 100 gratulacje! , ale majstrowanie z prądem przy wykorzystaniu zwykłej próbówki neonowej to nie polecam. Ostatnio podejrzałem Cię przy warzeniu. Sam kombinuję jak strumieniować moje warzenie i myślę że do końca miesiąca będzie transmisja Niestety nie mam kamery IP jak Ty, ale jakoś to wykombinuję. no to zobacz następnym razem czego się dorobiłem - nowa tablica rozdzielcza na tą setną warkę powstała. edit Edited June 5, 2010 by josefik Quote Share this post Link to post Share on other sites
josefik 269 1 Items Posted June 7, 2010 (edited) warka 101 dry stout Zacieranie 66C - zasyp 67C - 45min. 73C - 10min. podgrzanie do 75C Edited June 7, 2010 by josefik Quote Share this post Link to post Share on other sites
josefik 269 1 Items Posted June 14, 2010 Jutro startuje z ostatnią warką sezonu 09/10 będzie to Grodziskie start ok. 9 oczywiście online Quote Share this post Link to post Share on other sites
josefik 269 1 Items Posted June 15, 2010 (edited) warka 102 piwo grodziskie Zacieranie zasyp 37 52°C 15 min 70°C 40 min podgrzanie do 75C Zasyp Słód pszeniczny 5,5 kg target 15g początek lomik 35g początek lomik 15 g 30 min mech irlandzki 10g Edited June 15, 2010 by josefik Quote Share this post Link to post Share on other sites
anteks 733 1 Items Posted June 15, 2010 własnoręcznie wędzony ? konkursowy ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
josefik 269 1 Items Posted June 15, 2010 tak sama wędziłam a czy konkursowy to się okaże Quote Share this post Link to post Share on other sites
josefik 269 1 Items Posted July 2, 2010 ostatnie piwo sezonu /grodziskie/ zabutelkowane ! Pozostaje już tylko spijać piankę i opróżniać butelki na nowy sezon 10/11 na zdjęciach wizyta "wesołego autobusu" i japońskich turystów w drodze z Żywca do domu zarejestrowana na kamerze przemysłowej Quote Share this post Link to post Share on other sites