Jump to content
josefik

Józek warzy - offline

Recommended Posts

Witam wszystkich

Chętnych do zobaczenia na żywo warzenia i innych czynności łączne z garażowymi imprezami :tort:

zapraszam tutaj

będzie miało to taki charakter "piwnego Big brother'a" :beer:

kamera będzie włączona 24h na dobę ale oczywiście muszę uwzględnić to że to garaż i jeszcze tam nie mieszkam :) a może :beer:

więc ogólnie to w momencie kiedy tam nie będę urzędował światło będzie zgaszone

natomiast praktycznie każdy weekend od jesieni do późnej wiosny coś się dziać będzie - czym będę informował w tym wątku.

 

 

edit 2012-09-30

Ustawienie kamer na razie w wersji roboczej.Tu podaje linki, można sprawdzić czy działa.

kamera1 , kamera2 , kamera3

lub http://piwo.org/jozek.html

 

Mam jeszcze aplikacje pod mobilne urządzenia na Androidzie, a do pozostałych opartą na javie. Jeśli ktoś byłby zainteresowany mogę przesłać.

 

Nazwy użytkownieków i hasła

user, user1, user2, user3, user4, user5 hasło takie samo jak login.

Edited by josefik

Share this post


Link to post
Share on other sites

co do ustawień i parametrów przeglądarki to na pewno działa i chyba tylko na wyłączność :beer: Internet explorer /firefox i safari - nie, opery i chrome nie spradzałem/.

 

edit 2011-03-27

Jest możliwość oglądania poprzez Firefoxa :tort:

edit 2011-10-26

Ponownie wracamy do wyłączności na oglądanie przez IE, powodem jest brak dźwięku w pozostałych przeglądarkach oraz konieczność używania formatu mjpeg który ogranicza funkcjonalność kamery.

 

 

koniecznie trzeba ustawić parametry formantów activX

 

podam ustawienia na których działa

wchodzimy w menu

narzędzia >> opcje internetowe >> zabezpieczenia >> poziom niestandardowy >>

 

formanty active x i dodatki plug-in

 

automatyczne monitowanie dla formantów ActiveX

. wyłącz

inicjowanie i wykonywanie skryptów formantów ...

. wyłącz

pobieranie niepodpisanych formatów ActivX bardzo istotne

. monituj

pobieranie podpisanych formantów ...

. monituj

uruchamianie formantów ActivX i dodatków plugin

. włącz

wykonuj skrypty formantów ActiveX zaznaczonych jako bezp. ...

. włącz

wyświetl wideo i animacje

. wyłącz

zachowania elementów binarnych i skryptów

. włącz

zezwalaj na korzystanie z formantów ...

. włącz

 

potem zatwierdzamy zmiany odświeżamy stronę F5

instalujemy niepodpisany sterownik ActiveX

 

i to wszystko chyba

kamera jest obrotowa 180 stopni można się pobawić

nazwy i hasła do zalogowania

1. nazwa user hasło user

2. nazwa user1 hasło user1

3. nazwa user3 hasło user3

Edited by josefik

Share this post


Link to post
Share on other sites

jeśli nic nieprzewidzianego się nie wydarzy

to warka 78 - stout będzie robiona /online/ w sobotę od 8.00 AM oczywiście :D

przy okazji będę testował sterownik od bolka

i nowo zamontowane grzałki

mam nadzieję że wszystko wypali

 

kontakt podczas warzenia przez GG i PW tego forum

Edited by josefik

Share this post


Link to post
Share on other sites

warka 79

Pszeniczne

Zacieranie

36C 5 min

42C 10 min

52C 10 min

63C 40 min

67C 7 min przerwa wymuszona brakiem negatywnej próby jodowej

72C 30 min

podgrzanie do 78C

Edited by josefik

Share this post


Link to post
Share on other sites

bardzo pozytywnie :D

grzałki nie przypalone, temperatura jest kontrolowana przez sterownik wręcz idealnie,

zacieranie bezstresowe :) programuję i siadam do kompa żeby forum poprzeglądać, nie ma co robić.

no i Bolek czuwa na GG gdyby coś.

Kusi mnie jeszcze żeby iść na całość zrobić jeszcze portera 22°Blg

i chyba tak zrobię pewnie około następnego wtorku, środy.

Share this post


Link to post
Share on other sites
bardzo pozytywnie :D

grzałki nie przypalone, temperatura jest kontrolowana przez sterownik wręcz idealnie,

zacieranie bezstresowe :) programuję i siadam do kompa żeby forum poprzeglądać, nie ma co robić.

no i Bolek czuwa na GG gdyby coś.

Kusi mnie jeszcze żeby iść na całość zrobić jeszcze portera 22°Blg

i chyba tak zrobię pewnie około następnego wtorku, środy.

Elektronika pierwsza klasa. To powtarzalność warki przy tych samych surowcach będzie w 100%. Jeszcze tylko fermantacja w sterowanych warunkach. Życzę powodzenia z porterem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
warka 79

Pszeniczne

67C 7 min przerwa wymuszona brakiem negatywnej próby jodowej

Hmm zawsze mi się wydawało, że próbę jodową przeprowadzamy na koniec przerwy dekstrynującej, coś źle myślę?

Edited by admiro

Share this post


Link to post
Share on other sites
warka 79

Pszeniczne

67C 7 min przerwa wymuszona brakiem negatywnej próby jodowej

Hmm zawsze mi się wydawało' date=' że próbę jodową przeprowadzamy na koniec przerwy dekstrynującej, coś źle myślę?[/quote']

a ja kilka razy, a ostatni raz pod koniec ostatniej przerwy przed podgrzaniem /czasem kończę szybciej/

a w tym przypadku mimo przerwy 40 min. scukrzającej, próba wykazała jeszcze bardzo dużą zawartość skrobi

więc zdecydowałem się dodatkowo na postój w temp. 68

Używałem dziś nowego słodu jęczmiennego od lokalnego producenta, być może tutaj tkwi przyczyna

Share this post


Link to post
Share on other sites
Elektronika pierwsza klasa. To powtarzalność warki przy tych samych surowcach będzie w 100%. Jeszcze tylko fermantacja w sterowanych warunkach. Życzę powodzenia z porterem

Dzięki. Co do fermentacji w sterowanych warunkach to też by się przydała. nie mam piwniczki i o stabilną, stałą temperaturą jest trudno, ale coś tam mi świta w głowie.:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...