Skocz do zawartości
avicena

Kolejny amator dobrego piwa prosi o przyjęcie do zacnego grona

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

 

jestem z okolic Skierniewic, ale planuję przeprowadzkę w Opolskie. Dawno temu w prymitywny sposób kilkakrotnie robiłem piwo jałowcowo-miodowe. Było super. Pamiętam dawne piwa z "budki z piwem" i wcale nie było gorsze od naszych "koncerniaków".

Robiłem wina, miody pitne i domowe wędliny. Teraz nadszedł czas na piwo. Początkowo wyobrażałem sobie, że wyrób piwa jest trywialnie prosty. Okazuje się być najbardziej skomplikowany z tego co robiłem. Mimo wieku, mam chęci i zapał oraz warunki, w tym nieźle wyposażony warsztat, aby wszystko „samo się robiło”. Żartuję. Jednak zdolności politechniczne ułatwiają pracę i chcę zabrać się do piwowarstwa profesjonalnie.

Cały czas chodzi za mną zapamiętany smak piwa produkowanego w małej miejscowości k. Monachium. Jasne, z gęstą pianą, niezbyt gorzkie, ale z dobrze wyczuwalnym zapachem chmieli i tak ok. 5 vol.  Od tamtej pory nie trafiłem na podobne. Podobno czas nawet niezbyt ładnej pierwszej miłości dodaje urody.

Zatem, moja pierwsza piwna miłość i wspomnienia o niej sprawiły, że znalazłem się tutaj i mam zamiar wspólnie z Wami ją odnaleźć.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witaj,

 

nie szukaj, a znajdź ;)

i powodzenia w warzeniu.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witaj, lepiej nie mogłeś trafić.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×