Jump to content
Sign in to follow this  
Pierre Celis

[Docent] ŻAPA vs ŽAPA – ślepy test!

Recommended Posts

ZAPAŻywieckie American Pale Ale uwarzone w cieszyńskim Browarze Zamkowym czy Žatec-American Pale Ale z natolińskiego Browaru Artezan okaże się lepsze w ślepej degustacji? APA – sztandarowy obok AIPA styl nowofalowego piwowarstwa. W wersji Grupy Żywiec chmielony pięcioma odmianami: polsko-niemieckim Magnum oraz amerykańskimi odmianami Chinook, Citra, Amarillo oraz Centennial. W wersji rzemieślniczego Artezana na pierwszy rzut oka wydaje się, że chmielone czeskim, klasycznym dla pilsów Žatcem (ŽPC – Žatecký poloraný červeňák). Jednak piwowarzy napisali o innej czeskiej, nowofalowej odmianie Kazbek oraz amerykańskim Ahtanum.

Jak wypadną obydwa piwa? Czy lepszy okaże się craft czy „crafty”? Zapraszam do obejrzenia!

b.gif?host=polskieminibrowary.pl&blog=14

Wyświetl pełny artykuł

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.