Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mam szybkie pytanie. Dostałem od dziewczyny Mangrove Jacks IPA- Brewkit.

Od razu powiem ze to moje pierwsze piwo i trochę za słabo się do tego przygotowałem. Z instrukcji przy "warzeniu" nie wyczytałem że przed drożdżami muszę dodać glukozę lub cukier, zorientowałem się o tym dopiero dzień później i na szybko wsypałem do fermentora cukier (były w nim już drożdże i niechmielony słód). Fermentacja trwa. Pytanie jest następujące: Czy jest sens w ogóle czekać? Coś pijalnego może z tego wyjść, czy od razu wylać?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jak nie zakaziłeś przy dodaniu cukru to spokojnie czekaj drożdże miały co jeść przed zadaniem cukru , zdążyły się namnożyć i teraz rusza z kopyta , piszesz wsypałem cukier , bez rozpuszczenia w wodzie ?

Edytowane przez pepe11

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Chwila. Piszesz, że:

były w nim już drożdże i niechmielony słód

Czyli do nachmielonego ekstraktu z brewkitu dodałeś niechmielony ekstrakt słodowy i jeszcze dosypałeś cukru?

Edytowane przez zasada

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się


×