Skocz do zawartości

Monachijskie Jasne (Munich Helles)


Jejski

Rekomendowane odpowiedzi

Ja w takich sytuacjach robię po prostu rzadszy roztwór cukru/glukozy przy butelkowaniu (zamiast cukier rozpuszczać w 0,5 l. rozpuszczam w 2,3 l. na przykład) :)

Też niezły pomysł, lecz piwo już przelane z dodatkiem 2 L wody mineralnej :)

 

Dzięki za odpowiedzi :smilies::)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

smakuje jak noteckie jasne:)

No to by była rewelacja :lol:

zastanawiając się to mogłem mniej więcej utrafić w recepturę:)

chociaż pewnie słodu pszenicznego nie używają, ale słód pilzneński, chmiel jest pewnie ten sam

no i drożdże pewnie mamy inne

no nie wiem dzisiaj kupie noteckie i porównam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.