Belzebub Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 (edytowane) Co do ułożenia się smaków to bym się z Tobą zgodził Edit : zapomniałem dopisać tekstu ... A czemu byś sie nie zgodził ? Edytowane 11 Lutego 2010 przez Belzebub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Co do ułożenia się smaków to bym się z Tobą zgodził Edit : zapomniałem dopisać tekstu ... A czemu byś sie nie zgodził ? Napisałem ZGODZIŁ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Co do ułożenia się smaków to bym się z Tobą zgodził Edit : zapomniałem dopisać tekstu ... A czemu byś sie nie zgodził ? Napisałem ZGODZIŁ Przecież wiem to własnie chciałem napisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Pako dolej tej wody, nic się nie powinno stać złego No to już dźwigam d...ko i idę przelewać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolomar Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Ja w takich sytuacjach robię po prostu rzadszy roztwór cukru/glukozy przy butelkowaniu (zamiast cukier rozpuszczać w 0,5 l. rozpuszczam w 2,3 l. na przykład) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Ja w takich sytuacjach robię po prostu rzadszy roztwór cukru/glukozy przy butelkowaniu (zamiast cukier rozpuszczać w 0,5 l. rozpuszczam w 2,3 l. na przykład) Też niezły pomysł, lecz piwo już przelane z dodatkiem 2 L wody mineralnej Dzięki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Nikt jeszcze nie podał najważniejszego, jak zatrzeć to piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 11 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Zrobiłem to tak, acz niekoniecznie musi być super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sziszi Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 a ja zrobiłem monachijskie tak: http://www.piwo.org/forum/p31265-25-11-2009-21-34-32.html#p31265 dzisiaj otworzyłem, po 6 tyg od butelkowanie i smakuje jak noteckie jasne:) no nie wiem czy to jest monachijskie piwo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2artur2 Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 smakuje jak noteckie jasne:) No to by była rewelacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sziszi Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 smakuje jak noteckie jasne:) No to by była rewelacja zastanawiając się to mogłem mniej więcej utrafić w recepturę chociaż pewnie słodu pszenicznego nie używają, ale słód pilzneński, chmiel jest pewnie ten sam no i drożdże pewnie mamy inne no nie wiem dzisiaj kupie noteckie i porównam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się