Jump to content

Gliwice/Mikołów


Rozanm
 Share

Recommended Posts

Witam,

Jestem zupełnie początkującym... za sobą mam 4 warki. Pierwsza to niestety pszeniczniak z którego jetem średnio zadowolony... no cóż... pierwsze śliwki robaczywki. Później było już tylko lepiej...

Potrzebuję pomocy... tzn kogoś kto wprowadziłby mnie w temat piwowarstwa od tej trochę bardziej fachowej strony. Tzn style piwa, wpływ składu słodów na smak, wpływ rodzaju chmieli na smak oraz użytych drożdży na smak. Jeśli chodzi o sprawy biochemiczne, tzn działanie enzymów i rozkład skrobi na cukry fermentowane i niefermentowalne to mam w miarę opanowane.

Jeśli chodzi o sprzęt i miejsce to tutaj nie ma żadnego problemu!!!!

Pomoże ktoś????

Maciek

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.