Skocz do zawartości

Blond Ale


Bioly1231

Rekomendowane odpowiedzi

Przygotowuję recepturę na piwo zbliżone co Belgian Blond Ale, warka 30L, proszę o opinie

 

Zasyp:

  • 5 kg Pilzneński
  • 1kg Wiedeński
  • 1kg Pszenica

Zacieranie :

  • 62oC- 20 min
  • 68oC-50min

Chmielenie:

  • 35g Lubelski 60min
  • 20g Citra 10min
  • Whirlpool przy temp 68oC 20g Citra

Fermentacja:

  • Drożdże US-05
  • Burzliwa do ustabilizowania się BLG na jednym poziomie
  • Tydzień cichej dla klarowania

Edytowane przez Bioly1231
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.