Jump to content

Brewkit z cukrem inwertowanym - proszę o praktyczne porady.


ajc333
 Share

Recommended Posts

Witam.

Chciałbym w kolejnych warkach dać cukier inwerowany (już sobie go na próbę zrobiłem). Czytałem już wiele postów na ten temat i proszę o wypowiedź mądrzejsze głowy. Zakładając, że drożdże dostaną do jedzenia cukier inwertowany, to mogę się spodziewać lepszego odfermentowania całości, niż w przypadku, gdy dodam sacharozy lub glukozy. Czy zamiast ekstraktu niechmielonego (dodawałem Malt Extract Light 1,7kg) mogę dodać do brzeczki np. 2 litry syropu inwertowanego? Chciałbym trochę urozmaicić warzenie z brewkitów i zacząć dodawać słody (namaczane) oraz chmiel, gdyż ze względu na małe dziecko nie zanosi się, żebym mógł rozpocząć samodzielne zacieranie.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.