Skocz do zawartości

Brown Ale ocena


beleg

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zamierzam uwarzyć pierwsze brown, ułożyłem recepturę na 22l wg ProMash powinno być:

13 blg

40 ebc

33 ibu

 

zasyp:

monachijski 24 1kg

pale ale 2,6kg

płatki owsiane 0,4kg

karmelowy 30 strzegom 0,5kg

pszeniczny 0,4kg

czekoladowy 400 strzegom 0,2kg

karmelowy 600 strzegom 0,1 kg

 

Zacieranie infuzyjne 67C

Chmiele:

60 min chalenger 30g

0 min EKG lub chalenger 25g

 

Jest to wariacja na temat brown porter w którym karmelowość powinna dominować, jednak czy z ilością karmeli nie przesadziłem?

W założeniu piwo ma leżakować po zabutelkowaniu ok. 3 miesiące i dopiero po tym czasie będzie degustowane.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.