keda Posted January 28, 2018 Author Share Posted January 28, 2018 153 Pilzneński - 3,5 kg Monachijski 0,5 kg Karmelowy strzegom 30- 0,3 kg zacieranie: Wsypanie słodów 52 oC i podgrzanie do 62 62 oC-15 min 72 oC - 45 min gotowanie 60 min Iunga 20 g - 60 min Hallertau tradition 20g 10 min FM 31 bawarska dolina Wyszło 24l 12 Blg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keda Posted February 4, 2018 Author Share Posted February 4, 2018 154 Pilzneński - 4,2 kg Monachijski 0,5 kg Karmelowy strzegom 150- 0,3 kg zacieranie: 62 oC-15 min 72 oC - 45 min gotowanie 60 min Iunga 20 g - 60 min Hallertau tradition 20g 10 min FM 31 bawarska dolina Wyszło 24l 14 Blg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keda Posted February 11, 2018 Author Share Posted February 11, 2018 155 Porter Pilzneński - 2,0 kg Monachijski 2,6 kg Monachijski II 1 kg Wiedeński 1,4 kg Karmelowy strzegom 150- 0,5 kg Karmelowy strzegom 600 - 0,3kg Karmelowy jasny 0,5 kg Płatki owsiane 0,4 kg Carafa I - 0,2 kg - do wysładzania zacieranie: 62 oC-30 min 72 oC - 50 min gotowanie 90 min Iunga 30 g - 90 min FM 31 bawarska dolina Wyszło 22l 22 Blg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keda Posted February 19, 2018 Author Share Posted February 19, 2018 156 Pilzneński - 4kg Karmelowy strzegom 30- 0,3 kg zacieranie: 62 oC-15 min 72 oC - 45 min gotowanie 60 min Galena 20 g - 60 min Hallertau tradition 20g 10 min FM 31 bawarska dolina Wyszło 24l 12 Blg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keda Posted May 20, 2018 Author Share Posted May 20, 2018 15 Pilzneński - 1.6kg Karmelowy strzegom 30- 0,3 kg Pszeniczny 2,2 kg zacieranie: 42-20 min 52- 10 min 62 oC-15 min 72 oC - 45 min gotowanie 60 min Hallertau tradition 20g 10 min WB-06 Wyszło 22l 12 Blg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keda Posted May 20, 2018 Author Share Posted May 20, 2018 (edited) 158 Pilzneński - 1.4kg Monachijski - 1,3 kg Karmelowy -150 - 0,25 kg Karmelowy strzegom 30- 0,25kg Pszeniczny 2,8 kg Karmelowy 300 - 0,2 kg zacieranie: 42-20 min 52- 10 min 62 oC-15 min 72 oC - 45 min gotowanie 60 min Galena 12g - 60 min WB-06 Wyszło 23L - 16 Blg Edited May 21, 2018 by keda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keda Posted October 28, 2018 Author Share Posted October 28, 2018 159 Pale Ale - 3 kg Monachijski - 1 kg Karmelowy bursztynowy - 0,2 kg Karmelowy strzegom 30- 0,3 kg zacieranie: 67 oC-75 min 72 oC - 10 min gotowanie 60 min Galena 18 g - 60 min FM 25 klasztorna medytacja Wyszło 24L - 12 Blg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keda Posted November 11, 2018 Author Share Posted November 11, 2018 (edited) 160 Pilzneński - 5 kg Wiedeński 1 kg karmelowy bursztynowy - 0,10 Karmelowy strzegom 150 0,15 kg karmelowy strzegom 300 - 0,25 kg zacieranie: 62 oC-40 min 72 oC - 20 min gotowanie 100 min Galena 18 g - 100 min Cascade 20g 10 min FM 25 klasztorna medytacja Wyszło 24L - 12 Blg Edited November 11, 2018 by keda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keda Posted November 11, 2018 Author Share Posted November 11, 2018 161 Pilzneński - 5 kg Monachijski 1 kg karmelowy bursztynowy - 0,10 Caramunich II 0,15 kg karmelowy strzegom 300 - 0,1 kg karmelowy strzegom 600 - 0,1 kg Carabelge - 0,15 kg zacieranie: 62 oC-40 min 72 oC - 20 min gotowanie 100 min Galena 18 g - 100 min Cascade 20g 10 min wyszło 22 L - 18 blg FM 25 klasztorna medytacja po 2 dniach pójdzie 0,5 kg cukru karmelizowanego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keda Posted November 11, 2018 Author Share Posted November 11, 2018 162 Pilzneński - 5 kg WIedeński 0,8 kg Carabelge - 0,30 kg Abbey - 0,15 kg zacieranie: 62 oC-40 min 72 oC - 20 min gotowanie 100 min Galena 18 g - 100 min Cascade 20g 10 min Kolendra 7g - 10 min Curacao 20 g - 10 min FM 25 klasztorna medytacja po 2 dniach pójdzie 0,5 kg cukru karmelizowanego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keda Posted November 30, 2018 Author Share Posted November 30, 2018 163 Pilzneński - 5 kg Monachijski 0,8 kg Carabelge - 0,40 kg Abbey - 0,15 kg zacieranie: 62 oC-40 min 72 oC - 20 min gotowanie 60 min Galena 18 g - 60 min Styrian Goldings 20g 10 min Wyszło 23 L - 18 blg FM 25 klasztorna medytacja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keda Posted December 3, 2018 Author Share Posted December 3, 2018 164 Pilzneński - 4,7 kg wiedeński 0,7 kg karmelowy strzegom 30 - 0,3 kg Abbey - 0,15 kg płatki pszeniczne 0,5 kg zacieranie: 62 oC-40 min 72 oC - 60 min gotowanie 70 min Iunga 18 g - 60 min Styrian Goldings 20g 10 min Wyszło 23 L - 17 blg FM 25 klasztorna medytacja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keda Posted December 26, 2018 Author Share Posted December 26, 2018 165 Pilzneński - 3,5 kg Monachijski 0,7 kg karmelowy strzegom 30 - 0,3 kg zacieranie: 62 oC-40 min 72 oC - 60 min gotowanie 70 min Magnat 20 g - 60 min Hallertauer tradition 20g 10 min Wyszło 23 L - 12 blg FM 31 Bawarska dolina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keda Posted January 1, 2019 Author Share Posted January 1, 2019 166 Pilzneński - 3,1kg Wiedeński 1 kg karmelowy strzegom 150 - 0,2kg karmelowy strzegom 600 - 0,2kg zacieranie: 62 oC-20 min 72 oC - 45 min gotowanie 70 min Magnat 18 g - 60 min Comet 18 g 10 min Wyszło 23 L - 13 blg FM 31 Bawarska dolina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keda Posted January 7, 2019 Author Share Posted January 7, 2019 (edited) 167 Pilzneński - 3,9kg Monachijski 0,5 kg karmelowy strzegom 30 - 0,3kg caramunich - 0,2kg zacieranie: 62 oC-20 min 72 oC - 45 min gotowanie 70 min Marynka 23 g - 60 min Comet 18 g 10 min Wyszło 23 L - 14 blg FM 31 Bawarska dolina Edited January 7, 2019 by keda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keda Posted January 20, 2019 Author Share Posted January 20, 2019 (edited) 168 Porter Pilzneński - 3,0 kg Monachijski 4 kg Caramunich- 0,3 kg Karmelowy strzegom 300 - 0,3kg Karmelowy strzegom 600 - 0,15kg Karmelowy jasny 0,3 kg Płatki owsiane 0,4 kg Carafa I - 0,2 kg - do wysładzania zacieranie: 62 oC-30 min 72 oC - 90 min gotowanie 90 min Magnat 24 g - 90 min FM 31 bawarska dolina Wyszło 23l 21 Blg Edited January 20, 2019 by keda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keda Posted February 4, 2019 Author Share Posted February 4, 2019 169 Pilzneński - 4 kg karmelowy strzegom 30 - 0,3 kg zacieranie: 62 oC-20 min 72 oC - 40 min gotowanie 60 min Marynka 30 g - 60 min Kazbek 20g 10 min Wyszło 23 L - 13 blg FM 31 Bawarska dolina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keda Posted March 3, 2019 Author Share Posted March 3, 2019 170 Pilzneński - 3.7 kg Monachijski 0,4 kg karmelowy strzegom 30 - 0,3 kg zacieranie: 62 oC-30 min 72 oC - 40 min gotowanie 60 min Magnat 16 g - 60 min Lubalski 20g 10 min Wyszło 23 L - 13 blg FM 31 Bawarska dolina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keda Posted November 3, 2019 Author Share Posted November 3, 2019 171 Pilzneński - 4.0 kg Monachijski 1 kg karmelowy strzegom 30 - 0,4 kg zacieranie: 67 oC-60 min 72 oC - 15 min gotowanie 60 min Citra 20 g - 60 min Citra 20g -10 min Cascade 20 g - 10 min Citra 15g -0 min Cascade 15 g - 0 min Wyszło 24 L - 14 blg US05 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keda Posted December 4, 2019 Author Share Posted December 4, 2019 172, 173 Pale ale - 5.0 kg caramunich - 0,3 kg zacieranie: 67 oC-60 min 72 oC - 15 min gotowanie 60 min Marynka 25 g - 60 min Citra 10g -10 min Cascade 10 g - 10 min Chinook -10 g -10 min Citra 15g -0 min Cascade 15 g - 0 min Chinook -10 g - 0 min Wyszło 24 L - 14 blg US05 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keda Posted December 29, 2019 Author Share Posted December 29, 2019 174 Pilzneński - 4.0 kg Karmelowy strzegom 30 - 0,3 kg zacieranie: 62 oC-20 min 72 oC - 40 min gotowanie 60 min Marynka 25 g - 60 min kazbek 20g -10 min Wyszło 22 L - 12 Blg FM31 - Bawarska dolina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keda Posted December 29, 2019 Author Share Posted December 29, 2019 175 Pilzneński - 3,5 kg Monachijski 2.5 kg Karmelowy strzegom 300 - 0,3 kg Karmelowy strzegom 150 - 0,15 kg zacieranie: 62 oC-30 min 72 oC - 30 min gotowanie 60 min Marynka 20 g - 60 min Lubelski 20g -10 min Wyszło 22 L - 16 Blg FM31 - Bawarska dolina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keda Posted January 3, 2020 Author Share Posted January 3, 2020 176 Pilzneński - 4 kg wiedeński 0,8 kg Karmelowy strzegom 50 - 0,15 kg Caramunich - 0,20 kg zacieranie: 62 oC-30 min 72 oC - 30 min gotowanie 60 min Iunga 17 g - 60 min Lubelski 20g -10 min Wyszło 25 L - 14 Blg FM31 - Bawarska dolina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keda Posted January 6, 2020 Author Share Posted January 6, 2020 177 Porter Pilzneński - 1,0 kg Monachijski 3,6 kg Wiedeński 2,4 kg Karmelowy strzegom 150- 0,25 kg Karmelowy strzegom 600 - 0,5kg Karmelowy jasny 0,5 kg Płatki owsiane 0,4 kg czekoladowy - 0,2 kg - do wysładzania zacieranie: 62 oC-30 min 72 oC - 50 min gotowanie 90 min Iunga 25 g - 90 min FM 31 bawarska dolina Wyszło 22l 22 Blg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keda Posted January 19, 2020 Author Share Posted January 19, 2020 178 Pilzneński - 3,5 kg Monachijski 0,5 kg Karmelowy strzegom 50 - 0,15 kg Karmelowy strzegom 30 - 0,2 kg zacieranie: 62 oC-20 min 72 oC - 45 min gotowanie 60 min Zula 25 g - 60 min Zulai 20g -10 min Wyszło 25 L - 12 Blg FM31 - Bawarska dolina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.