Jump to content

Browar ŁośTu


keda
 Share

Recommended Posts

153
Pilzneński - 3,5 kg
Monachijski 0,5 kg

Karmelowy strzegom 30- 0,3 kg


zacieranie:

Wsypanie słodów 52 oC i podgrzanie do 62
62 oC-15 min
72 oC - 45 min

gotowanie 60 min

Iunga 20 g - 60 min
Hallertau tradition  20g 10 min



FM 31 bawarska dolina

 

Wyszło 24l 12 Blg

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 201
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

154
Pilzneński - 4,2 kg
Monachijski 0,5 kg

Karmelowy strzegom 150- 0,3 kg


zacieranie:
62 oC-15 min
72 oC - 45 min

gotowanie 60 min

Iunga 20 g - 60 min
Hallertau tradition  20g 10 min



FM 31 bawarska dolina

 

Wyszło 24l 14 Blg

Link to comment
Share on other sites

155

Porter

Pilzneński - 2,0 kg
Monachijski 2,6 kg

Monachijski II 1 kg

Wiedeński 1,4 kg

Karmelowy strzegom 150- 0,5 kg

Karmelowy strzegom 600 -  0,3kg

Karmelowy jasny 0,5 kg

Płatki owsiane 0,4 kg

Carafa I - 0,2 kg - do wysładzania




zacieranie:
62 oC-30 min
72 oC - 50 min

gotowanie 90  min

Iunga 30 g - 90 min



FM 31 bawarska dolina

 

Wyszło 22l 22 Blg

Link to comment
Share on other sites

156
Pilzneński - 4kg
Karmelowy strzegom 30- 0,3 kg


zacieranie:


62 oC-15 min
72 oC - 45 min

gotowanie 60 min

Galena  20 g - 60 min
Hallertau tradition  20g 10 min



FM 31 bawarska dolina

 

Wyszło 24l 12 Blg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

15
Pilzneński - 1.6kg
Karmelowy strzegom 30- 0,3 kg

Pszeniczny 2,2 kg


zacieranie:

42-20 min

52- 10 min
62 oC-15 min
72 oC - 45 min

gotowanie 60 min

Hallertau tradition  20g 10 min



WB-06

 

Wyszło 22l 12 Blg

Link to comment
Share on other sites

158
Pilzneński - 1.4kg

Monachijski - 1,3 kg

Karmelowy -150 - 0,25 kg

Karmelowy strzegom 30- 0,25kg

Pszeniczny 2,8 kg

Karmelowy 300 - 0,2 kg


zacieranie:

42-20 min

52- 10 min
62 oC-15 min
72 oC - 45 min

gotowanie 60 min

Galena  12g -  60 min

WB-06

Wyszło 23L - 16 Blg


 

Edited by keda
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

159
Pale Ale -  3 kg

Monachijski - 1 kg

Karmelowy bursztynowy  - 0,2 kg

Karmelowy strzegom 30- 0,3 kg

 

zacieranie:

 

67 oC-75  min
72 oC - 10 min

gotowanie 60 min

Galena  18 g -  60 min

FM 25 klasztorna medytacja

Wyszło 24L - 12 Blg

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

160

Pilzneński - 5 kg
Wiedeński 1 kg
karmelowy bursztynowy - 0,10
Karmelowy strzegom  150 0,15 kg
karmelowy strzegom 300 - 0,25 kg

zacieranie:
62 oC-40 min
72 oC - 20 min

gotowanie 100 min

Galena 18 g - 100 min
Cascade  20g 10 min
 

FM 25 klasztorna medytacja

Wyszło 24L - 12 Blg

Edited by keda
Link to comment
Share on other sites

161

Pilzneński - 5 kg
Monachijski 1 kg
karmelowy bursztynowy - 0,10
Caramunich II   0,15 kg
karmelowy strzegom 300 - 0,1 kg

karmelowy strzegom 600 - 0,1 kg
Carabelge - 0,15 kg
zacieranie:
62 oC-40 min
72 oC - 20 min

gotowanie 100 min

Galena 18 g - 100 min
Cascade  20g 10 min

wyszło 22 L - 18 blg

FM 25 klasztorna medytacja

po 2 dniach pójdzie 0,5 kg cukru karmelizowanego

Link to comment
Share on other sites

162

Pilzneński - 5 kg
WIedeński 0,8  kg
Carabelge - 0,30 kg

Abbey - 0,15 kg


zacieranie:
62 oC-40 min
72 oC - 20 min

gotowanie 100 min

Galena 18 g - 100 min
Cascade  20g 10 min

Kolendra 7g - 10 min

Curacao 20 g - 10 min
 

FM 25 klasztorna medytacja

po 2 dniach pójdzie 0,5 kg cukru karmelizowanego

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

163

Pilzneński - 5 kg
Monachijski  0,8  kg
Carabelge - 0,40 kg

Abbey - 0,15 kg


zacieranie:
62 oC-40 min
72 oC - 20 min

gotowanie 60 min

Galena 18 g - 60 min
Styrian Goldings 20g 10 min

 

 

Wyszło 23 L - 18 blg

FM 25 klasztorna medytacja

Link to comment
Share on other sites

164

Pilzneński - 4,7 kg
wiedeński  0,7  kg
karmelowy strzegom 30 - 0,3 kg

Abbey - 0,15 kg

płatki pszeniczne 0,5 kg


zacieranie:
62 oC-40 min
72 oC - 60 min

gotowanie 70 min

Iunga 18 g - 60 min
Styrian Goldings 20g 10 min

 

 

Wyszło 23 L - 17  blg

FM 25 klasztorna medytacja

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

165

Pilzneński - 3,5 kg
Monachijski  0,7  kg
karmelowy strzegom 30 - 0,3 kg


zacieranie:
62 oC-40 min
72 oC - 60 min

gotowanie 70 min

Magnat 20   g - 60 min
Hallertauer tradition 20g 10 min

 

 

Wyszło 23 L - 12  blg

FM 31 Bawarska dolina

Link to comment
Share on other sites

166

Pilzneński - 3,1kg
Wiedeński 1  kg
karmelowy strzegom 150 - 0,2kg

karmelowy strzegom 600 - 0,2kg


zacieranie:
62 oC-20 min
72 oC - 45 min

gotowanie 70 min

Magnat 18   g - 60 min
Comet 18 g 10 min

 

 

Wyszło 23 L - 13  blg

FM 31 Bawarska dolina

Link to comment
Share on other sites

167

Pilzneński - 3,9kg
Monachijski 0,5 kg
karmelowy strzegom 30 - 0,3kg

caramunich - 0,2kg


zacieranie:
62 oC-20 min
72 oC - 45 min

gotowanie 70 min

Marynka 23  g - 60 min
Comet 18 g 10 min

 

 

Wyszło 23 L - 14  blg

FM 31 Bawarska dolina

Edited by keda
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

168

Porter

Pilzneński - 3,0 kg
Monachijski 4 kg

Caramunich- 0,3 kg

Karmelowy strzegom 300 -  0,3kg

Karmelowy strzegom 600 -  0,15kg

Karmelowy jasny 0,3 kg

Płatki owsiane 0,4 kg

Carafa I - 0,2 kg - do wysładzania




zacieranie:
62 oC-30 min
72 oC - 90 min

gotowanie 90  min

Magnat 24 g - 90 min



FM 31 bawarska dolina

 

Wyszło 23l 21 Blg

Edited by keda
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

169

Pilzneński - 4 kg
karmelowy strzegom 30 - 0,3 kg


zacieranie:
62 oC-20 min
72 oC - 40 min

gotowanie 60 min

Marynka  30   g - 60 min
Kazbek 20g 10 min

 

 

Wyszło 23 L - 13  blg

FM 31 Bawarska dolina

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

170

Pilzneński - 3.7 kg

Monachijski 0,4 kg
karmelowy strzegom 30 - 0,3 kg


zacieranie:
62 oC-30 min
72 oC - 40 min

gotowanie 60 min

Magnat 16  g - 60 min
Lubalski 20g 10 min

 

 

Wyszło 23 L - 13  blg

FM 31 Bawarska dolina

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

171

Pilzneński - 4.0 kg

Monachijski 1 kg
karmelowy strzegom 30 - 0,4 kg


zacieranie:
67 oC-60 min
72 oC - 15 min

gotowanie 60 min

Citra  20  g - 60 min
Citra 20g -10 min

Cascade 20 g - 10 min

Citra 15g -0 min

Cascade 15 g - 0 min

 

 

Wyszło 24 L - 14  blg

US05

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

172, 173

Pale ale - 5.0 kg

caramunich - 0,3 kg


zacieranie:
67 oC-60 min
72 oC - 15 min

gotowanie 60 min

Marynka  25  g - 60 min
Citra 10g -10 min

Cascade 10 g - 10 min

Chinook -10 g -10 min

Citra 15g -0 min

Cascade 15 g - 0 min

Chinook -10 g - 0 min

 

 

Wyszło 24 L - 14  blg

US05

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

174

Pilzneński - 4.0 kg

Karmelowy strzegom 30 - 0,3 kg


zacieranie:
62 oC-20  min
72 oC - 40 min

gotowanie 60 min

Marynka  25  g - 60 min
kazbek 20g -10 min

 

Wyszło 22 L - 12 Blg

FM31 - Bawarska dolina

Link to comment
Share on other sites

175

Pilzneński - 3,5 kg

Monachijski 2.5 kg

Karmelowy strzegom 300 - 0,3 kg

Karmelowy strzegom 150 - 0,15 kg


zacieranie:
62 oC-30  min
72 oC - 30 min

gotowanie 60 min

Marynka  20  g - 60 min
Lubelski  20g -10 min

 

Wyszło 22 L - 16 Blg

FM31 - Bawarska dolina

Link to comment
Share on other sites

176

Pilzneński - 4 kg

wiedeński 0,8 kg

Karmelowy strzegom 50 - 0,15 kg

Caramunich - 0,20 kg


zacieranie:
62 oC-30  min
72 oC - 30 min

gotowanie 60 min

Iunga  17  g - 60 min
Lubelski  20g -10 min

 

Wyszło 25 L - 14 Blg

FM31 - Bawarska dolina

Link to comment
Share on other sites

 177

Porter

Pilzneński - 1,0 kg
Monachijski 3,6 kg

Wiedeński 2,4 kg

Karmelowy strzegom 150- 0,25 kg

Karmelowy strzegom 600 -  0,5kg

Karmelowy jasny 0,5 kg

Płatki owsiane 0,4 kg

czekoladowy  - 0,2 kg - do wysładzania

 




zacieranie:
62 oC-30 min
72 oC - 50 min

gotowanie 90  min

Iunga 25 g - 90 min



FM 31 bawarska dolina

 

Wyszło 22l 22 Blg

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

178

Pilzneński - 3,5 kg

Monachijski  0,5 kg

Karmelowy strzegom 50 - 0,15 kg

Karmelowy strzegom 30 - 0,2 kg

 


zacieranie:
62 oC-20  min
72 oC - 45 min

gotowanie 60 min

Zula  25  g - 60 min
Zulai  20g -10 min

 

Wyszło 25 L - 12 Blg

FM31 - Bawarska dolina

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.