Skocz do zawartości

Browar ŁośTu


keda

Rekomendowane odpowiedzi

nr 130

Pale Ale - 4,7 kg

karmelowy strzegom 150 - 0,3 kg




zacieranie:

67 oC- 60 min

72 oC - 10 min

gotowanie 60 min
Tomahawk 10g - 60 min

Tomahawk 5g - 30 min

Citra, Simcoe, Cascade po 5 g -15 min

Citra, Simcoe, Cascade po 5 g -10 min

Citra, Simcoe, Cascade po 10 g -5 min

Citra 5g, Simcoe 15g, Cascade 10 g -0 min

 

23 L -15blg

Chmielenie na zimno 4 dni

Cascade 15,Citra 10,Simcoe 10

Edytowane przez keda
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 201
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

nr 131

Pale Ale - 5 kg

karmelowy strzegom 150 - 0,3 kg




zacieranie:

67 oC- 60 min

72 oC - 10 min

gotowanie 60 min
Tomahawk 10g - 60 min

Tomahawk 10g - 30 min

 

Citra, Simcoe, Cascade po 10 g -10 min

Citra 10g, Simcoe 15g, Cascade 10 g -0 min

 

23 L -14blg

Chmielenie na zimno 4 dni

Cascade 10,Citra 10,Simcoe 10

Edytowane przez keda
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

nr 132

Pale Ale - 4,5 kg

monachijski 0,5 kg

karmelowy strzegom 150 - 0,2 kg




zacieranie:

67 oC- 50 min

72 oC - 15 min

gotowanie 60 min
Tomahawk 10g - 60 min

Tomahawk 5g - 30 min

 

Citra, Simcoe, Cascade po 5 g -10 min

Citra, Simcoe, Cascade po 5 g -5 min

Citra 15g, Simcoe 10g, Cascade 15 g -0 min

 

23 L -15blg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

nr 133

Pale Ale - 2,5 kg

monachijski 0,8 kg

pilznański -0,7 kg

karmelowy strzegom 150 - 0,15 kg

karmelowy strzegom 30 - 0,2 kg

karmelowy bursztynowy - 0,15

 

zacieranie:

62 oC- 20 min

72 oC - 40 min

gotowanie 60 min
Iunga 15g - 60 min

styrian golding 30g - 10 min

 

 

20 L -13blg

FM 26 Belgijskie pagórki

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

nr 134

Pilzneński - 5 kg

Pszeniczny 0,4 kg

karmelowy strzegom 30 - 0,2 kg

karmelowy bursztynowy - 0,2

cukier 0,5 kg

 

zacieranie:

62 oC-30 min

72 oC - 40 min

gotowanie 60 min
Iunga 15g - 60 min

Marynka 15g - 60 min

Citra 10g -30 min

Cascade 10g -10 min

Citra 5 g - 10 min

Equinox 5g - 10 min

Cascade 10g -0 min

Citra 5 g - 0 min

 

wyszło 23 L - 17 blg

 

FM 26 Belgijskie pagórki

 

Chmielenie na zimno:

Cascade 30g 

Citra 10 g

Edytowane przez keda
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

nr 135
Pilzneński - 5 kg
Monachijski 1,3 kg
karmelowy strzegom 30 - 0,2 kg
karmelowy bursztynowy - 0,15
Karmelowy strzegom  150 0,15 kg
karmelowy strzegom 300 - 0,15 kg
cukier karmelizowany 0,75 kg

zacieranie:
62 oC-30 min
72 oC - 40 min

gotowanie 60 min

Marynka 18 g - 60 min
Styrian golding 20g 10 min


wyszło 23 L - 19 blg

FM 26 Belgijskie pagórki

Edytowane przez keda
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

nr 136
Pilzneński - 5 kg
Monachijski 0,8 kg
karmelowy strzegom 30 - 0,15 kg
Karmelowy strzegom 150  0,2 kg
cukier karmelizowany 0,5 kg

zacieranie:
62 oC-40 min
72 oC - 30 min

gotowanie 60 min

Marynka 25 g - 60 min
cascade 20g 10 min

kolendra 10g - 10 min


wyszło 23 L - 19 blg

FM 26 Belgijskie pagórki 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

nr 137
Pilzneński - 5 kg
karmelowy strzegom 30 - 0,3 kg
Karmelowy strzegom  300  0,1 kg

Karmelowy bursztynowy strzegom    0,1 kg
cukier  0,5 kg

zacieranie:
62 oC-40 min
72 oC - 30 min

gotowanie 60 min

Marynka 20 g - 60 min
saaz 20g 10 min




wyszło 23 L - 17 blg

FM 26 Belgijskie pagórki 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

nr 138
Pilzneński - 4,2 kg
karmelowy strzegom 30 - 0,3 kg
Monachijski 0,8 kg

Karmelowy bursztynowy strzegom  0,15 kg


zacieranie:
62 oC-40 min
72 oC - 30 min

gotowanie 60 min

Marynka 20 g - 60 min
saaz 20g 10 min




wyszło 23 L - 14 blg

FM 26 Belgijskie pagórki 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

nr 139
Pale ale  - 2,5 kg

Monachijski 2,3
karmelowy strzegom 150 - 0,2 kg
Karmelowy bursztynowy strzegom  0,10 kg

Karmelowy 300  0.10 kg



zacieranie:
62 oC-30 min
72 oC - 30 min

gotowanie 60 min

Marynka 20 g - 60 min
cascade 20g 10 min




wyszło 23 L - 16 blg

FM 26 Belgijskie pagórki 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

140

Pale Ale - 5 kg

karmelowy strzegom 150 - 0,3 kg




zacieranie:

67 oC- 60 min

72 oC - 10 min

gotowanie 60 min
Warrior 10g - 60 min

Warrior 5g - 30 min

centennial, Simcoe, Cascade po 5 g -15 min

centennial, Simcoe, Cascade po 5 g -10 min

centennial, Simcoe, Cascade po 10 g -5 min

centennial  10g, Simcoe 10g, Cascade 10 g -0 min

 

23 L -15blg

US-05

chmielenie na zimno centennial  15g, Simcoe 15g, Cascade 20 g

Edytowane przez keda
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

141

Pale Ale - 5 kg

karmelowy strzegom 150 - 0,3 kg




zacieranie:

67 oC- 60 min

72 oC - 10 min

gotowanie 60 min
Warrior 10g - 60 min

Warrior 5g - 30 min

Citra, Equinox, Cascade po 5 g -10 min

Citra, Equinox, Cascade po 10 g -5 min

Citra, Equinox,, Cascade po 10 g -0 min

 

23 L -15blg

US-05

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

nr 142

Pilzneński - 5 kg
karmelowy strzegom 30 - 0,2 kg
Karmelowy strzegom  150  0,15 kg

Karmelowy bursztynowy strzegom  0,15 kg
cukier  0,5 kg

zacieranie:
62 oC-30 min
72 oC - 30 min

gotowanie 60 min

Marynka 20 g - 60 min
Cascade  15 g 10 min

Centential 5g -10 min




wyszło 23 L - 17 blg

Gozdawa Belgian fruit & spicy

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

nr 143

Pilzneński - 5 kg
karmelowy strzegom 30 - 0,2 kg
Karmelowy strzegom  150  0,15 kg

cukier karmelizowany  0,5 kg

zacieranie:
62 oC-30 min
72 oC - 30 min

gotowanie 60 min

Warrior 15 g - 60 min
Citra  25 g 10 min

 


wyszło 23 L - 17 blg

Gozdawa Belgian fruit & spicy

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

nr 144

Pilzneński - 5 kg
karmelowy strzegom 30 - 0,2 kg
Karmelowy strzegom 300-400  0,15 kg

cukier  0,5 kg

zacieranie:
62 oC-30 min
72 oC - 30 min

gotowanie 60 min

Marynka 20 g - 60 min
Simcoe  20g 10 min

 


wyszło 22  L - 17 blg

Gozdawa Belgian fruit & spicy

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Nr 147

słód pilznenski 3,7 kg,

- słód pszeniczny 0,5 kg,

- chmiel Lubelski 50g (granulat),

- drożdże górnej fermentacji Safbrew S-33 ,

 

Zacieranie

43°C do 66°C 30 minut

66°C 30 minut

70°C 20 minut

78°C filtracja

Chmielenie 60 minut

Lubelski 30 g po 5 min.

Lubelski 20 g po 50 min

 

Wyszło 20l 12.5 °Blg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

nr 148
Pilzneński - 5 kg
Wiedeński 1 kg
karmelowy bursztynowy - 0,10
Karmelowy strzegom  150 0,15 kg
karmelowy strzegom 300 - 0,25 kg

zacieranie:
62 oC-40 min
72 oC - 20 min

gotowanie 100 min

Galena 18 g - 100 min
Cascade  20g 10 min

wyszło 22 L - 18 blg

FM 26 Belgijskie pagórki

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

nr 149
Pilzneński - 5 kg
Wiedeński 0,8 kg
karmelowy bursztynowy - 0,10
Karmelowy strzegom  150 0,15 kg
strzegom cookie - 0,10 kg

zacieranie:
62 oC-40 min
72 oC - 20 min

gotowanie 90 min

Galena 18 g - 90 min
Cascade  20g 10 min

kolendra indyska 10g -10 min

wyszło 22 L - 18 blg

FM 26 Belgijskie pagórki

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

150
Pilzneński - 5 kg
Wiedeński 1 kg

karmelowy crystal- 0,2 kg

karmelowy bursztynowy - 0,15
Karmelowy strzegom  150 - 0,15 kg
Karmelowy strzegom  300 - 0,15 kg

zacieranie:
62 oC-40 min
72 oC - 20 min

gotowanie 90 min

Marynka 18 g - 60 min
Cascade  20g 10 min



FM 26 Belgijskie pagórki

W drugim dniu fermentacji 750g cukru karmelizowanego

Wyszło 23l 19 Blg

 

Edytowane przez keda
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

151
Pilzneński - 4.6 kg
Pszeniczny 0,5 kg

karmelowy colorado crystal 10 -  0,2 kg
Karmelowy strzegom  cookie - 0,25 kg


zacieranie:

Wsypanie słodów 52 oC i podgrzanie do 62
62 oC-40 min
72 oC - 20 min

gotowanie 90 min

Galena 18 g - 60 min
Cascade  20g 10 min



FM 26 Belgijskie pagórki

W drugim dniu fermentacji 500g cukru karmelizowanego

Wyszło 23l 17 Blg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

152
Pilzneński - 4.8 kg
Wiedeński 0,6 kg

Karmelowy strzegom 30- 0,4 kg


zacieranie:

Wsypanie słodów 52 oC i podgrzanie do 62
62 oC-40 min
72 oC - 20 min

gotowanie 90 min

Marynka 22 g - 60 min
Cascade  20g 10 min



FM 26 Belgijskie pagórki

 

Wyszło 23l 16 Blg

Za dwa dni 750 g cukru karmelizowanego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.