Skocz do zawartości

Browar ŁośTu


keda

Rekomendowane odpowiedzi

153
Pilzneński - 3,5 kg
Monachijski 0,5 kg

Karmelowy strzegom 30- 0,3 kg


zacieranie:

Wsypanie słodów 52 oC i podgrzanie do 62
62 oC-15 min
72 oC - 45 min

gotowanie 60 min

Iunga 20 g - 60 min
Hallertau tradition  20g 10 min



FM 31 bawarska dolina

 

Wyszło 24l 12 Blg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 201
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

154
Pilzneński - 4,2 kg
Monachijski 0,5 kg

Karmelowy strzegom 150- 0,3 kg


zacieranie:
62 oC-15 min
72 oC - 45 min

gotowanie 60 min

Iunga 20 g - 60 min
Hallertau tradition  20g 10 min



FM 31 bawarska dolina

 

Wyszło 24l 14 Blg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

155

Porter

Pilzneński - 2,0 kg
Monachijski 2,6 kg

Monachijski II 1 kg

Wiedeński 1,4 kg

Karmelowy strzegom 150- 0,5 kg

Karmelowy strzegom 600 -  0,3kg

Karmelowy jasny 0,5 kg

Płatki owsiane 0,4 kg

Carafa I - 0,2 kg - do wysładzania




zacieranie:
62 oC-30 min
72 oC - 50 min

gotowanie 90  min

Iunga 30 g - 90 min



FM 31 bawarska dolina

 

Wyszło 22l 22 Blg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

156
Pilzneński - 4kg
Karmelowy strzegom 30- 0,3 kg


zacieranie:


62 oC-15 min
72 oC - 45 min

gotowanie 60 min

Galena  20 g - 60 min
Hallertau tradition  20g 10 min



FM 31 bawarska dolina

 

Wyszło 24l 12 Blg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

15
Pilzneński - 1.6kg
Karmelowy strzegom 30- 0,3 kg

Pszeniczny 2,2 kg


zacieranie:

42-20 min

52- 10 min
62 oC-15 min
72 oC - 45 min

gotowanie 60 min

Hallertau tradition  20g 10 min



WB-06

 

Wyszło 22l 12 Blg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

158
Pilzneński - 1.4kg

Monachijski - 1,3 kg

Karmelowy -150 - 0,25 kg

Karmelowy strzegom 30- 0,25kg

Pszeniczny 2,8 kg

Karmelowy 300 - 0,2 kg


zacieranie:

42-20 min

52- 10 min
62 oC-15 min
72 oC - 45 min

gotowanie 60 min

Galena  12g -  60 min

WB-06

Wyszło 23L - 16 Blg


 

Edytowane przez keda
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 miesięcy temu...

159
Pale Ale -  3 kg

Monachijski - 1 kg

Karmelowy bursztynowy  - 0,2 kg

Karmelowy strzegom 30- 0,3 kg

 

zacieranie:

 

67 oC-75  min
72 oC - 10 min

gotowanie 60 min

Galena  18 g -  60 min

FM 25 klasztorna medytacja

Wyszło 24L - 12 Blg

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

160

Pilzneński - 5 kg
Wiedeński 1 kg
karmelowy bursztynowy - 0,10
Karmelowy strzegom  150 0,15 kg
karmelowy strzegom 300 - 0,25 kg

zacieranie:
62 oC-40 min
72 oC - 20 min

gotowanie 100 min

Galena 18 g - 100 min
Cascade  20g 10 min
 

FM 25 klasztorna medytacja

Wyszło 24L - 12 Blg

Edytowane przez keda
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

161

Pilzneński - 5 kg
Monachijski 1 kg
karmelowy bursztynowy - 0,10
Caramunich II   0,15 kg
karmelowy strzegom 300 - 0,1 kg

karmelowy strzegom 600 - 0,1 kg
Carabelge - 0,15 kg
zacieranie:
62 oC-40 min
72 oC - 20 min

gotowanie 100 min

Galena 18 g - 100 min
Cascade  20g 10 min

wyszło 22 L - 18 blg

FM 25 klasztorna medytacja

po 2 dniach pójdzie 0,5 kg cukru karmelizowanego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

162

Pilzneński - 5 kg
WIedeński 0,8  kg
Carabelge - 0,30 kg

Abbey - 0,15 kg


zacieranie:
62 oC-40 min
72 oC - 20 min

gotowanie 100 min

Galena 18 g - 100 min
Cascade  20g 10 min

Kolendra 7g - 10 min

Curacao 20 g - 10 min
 

FM 25 klasztorna medytacja

po 2 dniach pójdzie 0,5 kg cukru karmelizowanego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

163

Pilzneński - 5 kg
Monachijski  0,8  kg
Carabelge - 0,40 kg

Abbey - 0,15 kg


zacieranie:
62 oC-40 min
72 oC - 20 min

gotowanie 60 min

Galena 18 g - 60 min
Styrian Goldings 20g 10 min

 

 

Wyszło 23 L - 18 blg

FM 25 klasztorna medytacja

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

164

Pilzneński - 4,7 kg
wiedeński  0,7  kg
karmelowy strzegom 30 - 0,3 kg

Abbey - 0,15 kg

płatki pszeniczne 0,5 kg


zacieranie:
62 oC-40 min
72 oC - 60 min

gotowanie 70 min

Iunga 18 g - 60 min
Styrian Goldings 20g 10 min

 

 

Wyszło 23 L - 17  blg

FM 25 klasztorna medytacja

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

165

Pilzneński - 3,5 kg
Monachijski  0,7  kg
karmelowy strzegom 30 - 0,3 kg


zacieranie:
62 oC-40 min
72 oC - 60 min

gotowanie 70 min

Magnat 20   g - 60 min
Hallertauer tradition 20g 10 min

 

 

Wyszło 23 L - 12  blg

FM 31 Bawarska dolina

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

166

Pilzneński - 3,1kg
Wiedeński 1  kg
karmelowy strzegom 150 - 0,2kg

karmelowy strzegom 600 - 0,2kg


zacieranie:
62 oC-20 min
72 oC - 45 min

gotowanie 70 min

Magnat 18   g - 60 min
Comet 18 g 10 min

 

 

Wyszło 23 L - 13  blg

FM 31 Bawarska dolina

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

167

Pilzneński - 3,9kg
Monachijski 0,5 kg
karmelowy strzegom 30 - 0,3kg

caramunich - 0,2kg


zacieranie:
62 oC-20 min
72 oC - 45 min

gotowanie 70 min

Marynka 23  g - 60 min
Comet 18 g 10 min

 

 

Wyszło 23 L - 14  blg

FM 31 Bawarska dolina

Edytowane przez keda
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

168

Porter

Pilzneński - 3,0 kg
Monachijski 4 kg

Caramunich- 0,3 kg

Karmelowy strzegom 300 -  0,3kg

Karmelowy strzegom 600 -  0,15kg

Karmelowy jasny 0,3 kg

Płatki owsiane 0,4 kg

Carafa I - 0,2 kg - do wysładzania




zacieranie:
62 oC-30 min
72 oC - 90 min

gotowanie 90  min

Magnat 24 g - 90 min



FM 31 bawarska dolina

 

Wyszło 23l 21 Blg

Edytowane przez keda
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

169

Pilzneński - 4 kg
karmelowy strzegom 30 - 0,3 kg


zacieranie:
62 oC-20 min
72 oC - 40 min

gotowanie 60 min

Marynka  30   g - 60 min
Kazbek 20g 10 min

 

 

Wyszło 23 L - 13  blg

FM 31 Bawarska dolina

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

170

Pilzneński - 3.7 kg

Monachijski 0,4 kg
karmelowy strzegom 30 - 0,3 kg


zacieranie:
62 oC-30 min
72 oC - 40 min

gotowanie 60 min

Magnat 16  g - 60 min
Lubalski 20g 10 min

 

 

Wyszło 23 L - 13  blg

FM 31 Bawarska dolina

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 8 miesięcy temu...

171

Pilzneński - 4.0 kg

Monachijski 1 kg
karmelowy strzegom 30 - 0,4 kg


zacieranie:
67 oC-60 min
72 oC - 15 min

gotowanie 60 min

Citra  20  g - 60 min
Citra 20g -10 min

Cascade 20 g - 10 min

Citra 15g -0 min

Cascade 15 g - 0 min

 

 

Wyszło 24 L - 14  blg

US05

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

172, 173

Pale ale - 5.0 kg

caramunich - 0,3 kg


zacieranie:
67 oC-60 min
72 oC - 15 min

gotowanie 60 min

Marynka  25  g - 60 min
Citra 10g -10 min

Cascade 10 g - 10 min

Chinook -10 g -10 min

Citra 15g -0 min

Cascade 15 g - 0 min

Chinook -10 g - 0 min

 

 

Wyszło 24 L - 14  blg

US05

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

174

Pilzneński - 4.0 kg

Karmelowy strzegom 30 - 0,3 kg


zacieranie:
62 oC-20  min
72 oC - 40 min

gotowanie 60 min

Marynka  25  g - 60 min
kazbek 20g -10 min

 

Wyszło 22 L - 12 Blg

FM31 - Bawarska dolina

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

175

Pilzneński - 3,5 kg

Monachijski 2.5 kg

Karmelowy strzegom 300 - 0,3 kg

Karmelowy strzegom 150 - 0,15 kg


zacieranie:
62 oC-30  min
72 oC - 30 min

gotowanie 60 min

Marynka  20  g - 60 min
Lubelski  20g -10 min

 

Wyszło 22 L - 16 Blg

FM31 - Bawarska dolina

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

176

Pilzneński - 4 kg

wiedeński 0,8 kg

Karmelowy strzegom 50 - 0,15 kg

Caramunich - 0,20 kg


zacieranie:
62 oC-30  min
72 oC - 30 min

gotowanie 60 min

Iunga  17  g - 60 min
Lubelski  20g -10 min

 

Wyszło 25 L - 14 Blg

FM31 - Bawarska dolina

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 177

Porter

Pilzneński - 1,0 kg
Monachijski 3,6 kg

Wiedeński 2,4 kg

Karmelowy strzegom 150- 0,25 kg

Karmelowy strzegom 600 -  0,5kg

Karmelowy jasny 0,5 kg

Płatki owsiane 0,4 kg

czekoladowy  - 0,2 kg - do wysładzania

 




zacieranie:
62 oC-30 min
72 oC - 50 min

gotowanie 90  min

Iunga 25 g - 90 min



FM 31 bawarska dolina

 

Wyszło 22l 22 Blg

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

178

Pilzneński - 3,5 kg

Monachijski  0,5 kg

Karmelowy strzegom 50 - 0,15 kg

Karmelowy strzegom 30 - 0,2 kg

 


zacieranie:
62 oC-20  min
72 oC - 45 min

gotowanie 60 min

Zula  25  g - 60 min
Zulai  20g -10 min

 

Wyszło 25 L - 12 Blg

FM31 - Bawarska dolina

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.