Jump to content

Podpiwek


abrarakulix
 Share

Recommended Posts

Mam do was takie pytanie odnośnie podpiwku. Z racji że dużo podróżuję to nie mogę sobie pozwolić na picie ulubionego trunku w czasie jazdy. Tak sobie pomyślałem o zrobieniu podpiwku, w skład weszły by słody jęczmienne : pilzneński, karmelowy, palony, oraz cukier jakiś chmiel i drożdże. I tutaj mam dylemat ile tych słodów dać aby to nie było piwo a podpiwek. Może ktoś już taki podpiwek z was robił. Nie oczekuję odpowiedzi w postaci kup sobie kawę zbożową Kujawiankę, albo gotowy zestaw w sklepie i z tego zrób.

Link to comment
Share on other sites

Mam do was takie pytanie odnośnie podpiwku. Z racji że dużo podróżuję to nie mogę sobie pozwolić na picie ulubionego trunku w czasie jazdy. Tak sobie pomyślałem o zrobieniu podpiwku, w skład weszły by słody jęczmienne : pilzneński, karmelowy, palony, oraz cukier jakiś chmiel i drożdże. I tutaj mam dylemat ile tych słodów dać aby to nie było piwo a podpiwek. Może ktoś już taki podpiwek z was robił. Nie oczekuję odpowiedzi w postaci kup sobie kawę zbożową Kujawiankę, albo gotowy zestaw w sklepie i z tego zrób.

 

Zainteresuj się piwem harcerskim. Niedawno nawet na forum o nim było. Piwo 4-5 BLG i ok. 1% alk. Zawsze to jakiś zamiennik piwa.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.