Skocz do zawartości

Roggenbier (żytnie) 13°Blg


duszens

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam gorącą prośbę o ocenę. Chce uwarzyć piwo w stylu Roggenbier poniżej surowce jakie chce wykorzystać, czy dokupić jeszcze chmiel goryczkowy np. Marynke i dodać 10g na cichą ?

Słód jasny pilzneński 2kg

Słód monachijski 1kg

Słód żytni Weyermann 2kg

Słód karmelowy Caramunich typ I 0.35kg

Chmiel aromatyczny Perle 25g

Drożdże piwowarskie Safbrew WB-06

+ ewentualnie goryczkowy chmiel na cichą

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.