Jump to content

Użycie gęstwy po wędzonym


Jacpil
 Share

Recommended Posts

Planuję uwarzyć Ggrodziskie: 8 Blg, zasyp 100% słód pszeniczny wędzony dębem "Grodziski" Weyermann.

Czy użycie gęstwy po tym piwie do fermentacji następnego piwa wprowadzi do niego posmaki wędzone. Może przemycie gęstwy wyeliminuje takie ryzyko.

Link to comment
Share on other sites

Nie będzie posmaków, aby być na 100% pewnym - przepłucz gęstwę.

Od siebie dodam - 100% wędzonej pszenicy to horror filtracja - wiem co mówię, praktykowałem. Może z kg pilzna, albo pale ale...

Link to comment
Share on other sites

A ja filtrowalem grodziskie na 100% pszenicznego i szło ok.

Nigdy nie miałem problemów z filtracją nawet przy b. dużym udziale pszeniczego w zasypie ale byćmoże dorzucę czegoś oprócz pszenicznego. Dzięki za odpowiedź
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.