Skocz do zawartości

Witam :)


lisiu74

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Dla pewności zaleca się wykonanie 3 pomiarów (dzień po dniu) i sprawdzenie czy wartość blg piwka nie zmieni się. Jeśli będzie ono takie samo w każdym pomiarze można butelkować. Co do bulkania w rurce, nie koniecznie musi ono być oznaką fermentacji, może być spowodowane np. zmianą temperatury a co za tym idzie zmianą wartości rozpuszczalności gazów w cieczy i ich ucieczce.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wreszcie ktoś, kto nie daje się nabrać na te aipy-srajpy, tylko zaczyna rozsądnie, witam z przyjemnością.

Nie on jeden ;-) Ja mam swoją własną drogę od początku

 

http://www.piwo.org/topic/10286-antybrowar/page__hl__antybrowar

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

O dziękować :) a mam jeszcze jedno pytanko. Mam wrażenie, że trochę mało mam piwa... Pewnie za mało wysłodziłem... Da się coś z tym zrobić? Np. glukozę wlać z wodą do piwa i później rozlać?

http://www.piwo.org/topic/12953-przestan-juz-tak-kombinowac-piwowarstwo-jest-proste/page__fromsearch__1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.