Jump to content

Witam :)


lisiu74
 Share

Recommended Posts

Cześć!

Dla pewności zaleca się wykonanie 3 pomiarów (dzień po dniu) i sprawdzenie czy wartość blg piwka nie zmieni się. Jeśli będzie ono takie samo w każdym pomiarze można butelkować. Co do bulkania w rurce, nie koniecznie musi ono być oznaką fermentacji, może być spowodowane np. zmianą temperatury a co za tym idzie zmianą wartości rozpuszczalności gazów w cieczy i ich ucieczce.

Link to comment
Share on other sites

O dziękować :) a mam jeszcze jedno pytanko. Mam wrażenie, że trochę mało mam piwa... Pewnie za mało wysłodziłem... Da się coś z tym zrobić? Np. glukozę wlać z wodą do piwa i później rozlać?

http://www.piwo.org/topic/12953-przestan-juz-tak-kombinowac-piwowarstwo-jest-proste/page__fromsearch__1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.