Skocz do zawartości

Piwo do 18-letniego leżakowania


sabbr

Rekomendowane odpowiedzi

Bogi dobrze radzi. Miód i tylko miód. W ostateczności coś jak starka - tylko, że z tym większy problem.

Starki będzie mniej, ale im mniej, tym jeszcze lepsza. Można połączyć przyjemne z pożytecznym i robić tak jak ja, do beczki która przyjęła miód, lać nierektyfikowany spirytus żytni i tak na zmianę.

Czemu by nie kontynuować tej wspaniałej tradycji? :D

Jak na razie uzbierało mi się 9 różnych starek, więc jakaś kontynuacja jest :smilies:

Edytowane przez Bogi
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pewnie, że warto wykonać test. Kolega wyżej polecił butle po bąbelkowcach i to ma sens. Po rozlewie połóż butlę jakiś czas poziomo, zjedzą całe powietrze drożdże. Też mam zamiar coś zostawić na przyszłość, butle mam i czekam na natchnienie.

Wczoraj natchnienie jednak dzięki temu tematowi (+) naszło i dwie gazowankoszampanówki 0.75 zostały napełnione i opisane. Poleżą poziomo ze dwa tygodnie a potem do szafki z zabytkowymi winami.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.