Skocz do zawartości

2015 styczeń-marzec, terminy szkoleń sensorycznych


Paweł Leszczyński

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszamy na cykl profesjonalnych szkoleń sensorycznych organizowanych przez Mazowiecki Oddział Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych. Na szkoleniach, z których każde składa się z 4 oddzielnych spotkań, będziemy zajmowali się pięcioma różnymi związkami aromatyczno-smakowymi. Na każdym pierwszym szkoleniu z serii dodatkowo zajmujemy się podstawami sensoryki piwa, teorią degustacji itp.

 

Cechy piwa degustujemy ze szkła, objętość ok. 50 ml, próg wyczuwalności na poziomie x3 (+ jedna próbka w dużym naczyniu). Piwem bazowym, jak na Warszawę przystało, będzie Królewskie. Każdy z aromatów zostanie dogłębnie omówiony, uczestnicy dostaną też handouty ze szczegółowymi informacjami do utrwalenia.

 

Terminy szkoleń zostały tak ustawione, aby każdy miał możliwość uczestnictwa w pełnej serii czterech spotkań. Każde szkolenie to tylko 19 miejsc! Pierwszeństwo mają osoby, które prześlą wpłaty/potwierdzenie wpłaty na konto.

 

Szkolenia odbywają się w Bloku Żab, Żabińskiego 2, II klatka, przyziemie. Wejście do budynku jest od strony podwórka, domofon jest nieczynny, po wejściu proszę skierować się od razu do piwnicy (pierwsze drzwi po lewej).

 

Szkolenie poprowadzi Paweł Leszczyński. Na co dzień specjalista od piwa w multitapie Kufle i Kapsle, prezes Mazowieckiego Oddziału Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych, certyfikowany sędzia piwny, współorganizator Warszawskiego Festiwalu Piwa i Warszawskiego Konkursu Piw Domowych.

 

 

Terminy szkoleń i cechy piwa:

 

I SZKOLENIE

1. 12 I (poniedziałek), godz. 19: diacetyl, skunksowy, merkaptan, metaliczny, papier

2. 13 I (wtorek), godz. 19: fenolowy, kwaśny, h2s, DMS, kwas masłowy

3. 19 I (poniedziałek), godz. 19: aldehyd octowy, chmielowy, octan izoamylu, geraniol, łuska

4. 20 I (wtorek), godz. 19: heksanian etylu, maślan etylu, koci, świeżo ścięta trawa, kaprylowy

 

II SZKOLENIE

1. 2 II (poniedziałek), godz. 19: diacetyl, skunksowy, merkaptan, metaliczny, papier

2. 3 II (wtorek), godz. 19: fenolowy, kwaśny, h2s, DMS, kwas masłowy

3. 4 II (środa), godz. 19: aldehyd octowy, chmielowy, octan izoamylu, geraniol, łuska

4. 5 II (czwartek), godz. 19: heksanian etylu, maślan etylu, koci, świeżo ścięta trawa, kaprylowy

 

III SZKOLENIE

1. 28 II (sobota), godz. 16: diacetyl, skunksowy, merkaptan, metaliczny, papier

2. 1 III (niedziela), godz. 16: fenolowy, kwaśny, h2s, DMS, kwas masłowy

3. 7 III (sobota), godz. 16: aldehyd octowy, chmielowy, octan izoamylu, geraniol, łuska

4. 8 III (niedziela), godz. 16: heksanian etylu, maślan etylu, koci, świeżo ścięta trawa, kaprylowy

 

IV SZKOLENIE

1. 18 III (środa), godz. 19: diacetyl, skunksowy, merkaptan, metaliczny, papier

2. 19 III (czwartek), godz. 19: fenolowy, kwaśny, h2s, DMS, kwas masłowy

3. 25 III (środa), godz. 19: aldehyd octowy, chmielowy, octan izoamylu, geraniol, łuska

4. 26 III (czwartek), godz. 19: heksanian etylu, maślan etylu, koci, świeżo ścięta trawa, kaprylowy

 

 

Aktualna liczba wolnych miejsc publikowana jest na FB: https://www.facebook.com/events/329759930548625/

 

Cena za jedną degustację (5 aromatów + wzór) to 30 zł dla członków PSPD i certyfikowanych sędziów piwnych oraz 50 zł dla osób spoza PSPD.

 

Certyfikowani sędziowie za każde z 4 szkoleń otrzymują 1 punkt w rankingu sędziów PSPD (proszę o maila po ukończeniu szkolenia).

 

Wpłaty proszę dokonywać na konto:

 

Paweł Leszczyński

16 1140 2004 0000 3702 7066 0384

Tytuł: imię i nazwisko, nr telefonu, ew. nr legitymacji członkowskiej PSPD i nr szkolenia/szkoleń (seria i numer)

 

czyli np.: Paweł Leszczyński, 515229830, 83, I 1,2,III 4.

 

Na każdą degustację mamy tylko 19 miejsc. O przyjęciu decyduje kolejność wpłat. Ze względu na dużą ilość wpłat proszę podesłać potwierdzenie przelewu i informacje o terminach szkoleń na mail mazowiecki@pspd.org.pl .

 

Zwroty w przypadku rezygnacji ze szkolenia możliwe są jedynie do 10 dni przed rozpoczęciem szkolenia. W przypadku gdyby liczba osób obecnych na szkoleniu była nie wystarczająca, organizator zachowuje sobie prawo do odwołania szkolenia.

 

 

Paweł Leszczyński

prezes Mazowieckiego Oddziału Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.