Jump to content

Drożdze z butelki


moon
 Share

Recommended Posts

Witam,

 

Ostatnio zakupiłem Schneider Weisse Tap X Mein Aventinus Barrique.

Bardzo fajny kwasik. Z opisu wynika, że to ich Weizenbock i Eisbock leżakowany w beczce po winie. Ponoć też niepasteryzowany.

Chciałem odzyskać drożdże z tego piwa i zadać je do weizenbocka.

Pytanie jest następujące... Zadać je na burzliwą czy na cichą?

 

Pozdr.

Michal

Link to comment
Share on other sites

A jakie efekty chcesz osiągnąć?

Jak na burzliwą to potrzebujesz konkretną ilość drożdży czyli wielostopniowy starter raczej wymagany, jak chcesz tylko zakwaszenia bakteriami to ja dał bym na cichą.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.