Skocz do zawartości

American Amber Ale z ekstraktów


Kuczmen

Rekomendowane odpowiedzi

Piwo butelkowałem 3 stycznia. Dziś była pierwsza próba. Smakuje świetnie. Mogłem sypnąć coś chmielu na zimno, bo aromat jest dość delikatny. Leciutkie "syknięcie" było, ale piwo jest marnie nagazowane (bardzo leciutko). Czy możliwe, że to przez niską temperaturę otoczenia podczas refermentacji (10-12 stopni)? Czy powinienem przenieść piwo w cieplejsze miejsce (17-18 stopni)?

 

PS. Dział chyba nieprawidłowy, ale chciałbym, żeby wszystko o tym piwie było w 1 temacie. Może komuś się kiedyś przyda.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.