Jump to content
Sign in to follow this  
pan_czarny

Klarowanie żytniego piwa przy pomocy żelatyny/kauruku

Recommended Posts

Czy ktoś z Was się orientuje, jaki wpływ ma klarowanie żelatyną na właściwości smakowe/odczucie w ustach piwa żytniego? Można ją stosować, czy ryzykuję że "wykastruję" swoje piwo z charakteru żytniego (a więc głównie tej gęstości, oleistości)?

 

Miałem dodać mech irlandzki do gotowania, ale zapomniałem... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prawidłowo zastosowana żelatyna zwiąże tylko osady, nie ma wpływu na smak, czy gęstość wynikającą ze słodu żytniego.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.