Jump to content
Sign in to follow this  
Pii

Grand Prix AIPA

Recommended Posts

Witam,

 

planuję uwarzyć coś na wzór receptury Czesława Dziełaka.

Wszystko wydaje się jasne oprócz jednej rzeczy.

 

Zadane drożdżami w temp. 21 st.C i wstawione do piwnicy (15 st.C), na zimną posadzkę.

Do dwóch fermentorów trafiło 53 litrów. Z osadem i chmielinami wylane 5,5 litra.

Wyeast 1056 American Ale, gęstwa 2-dniowa, oczyszczona, średnio gęsta, 2 x 150 ml.

Fermentacja:

  • burzliwa - 11 dni, wzrastająco, od 18 do 21 st.C.

Czyli nie rozumiem co się dzieje z temperaturą po zadaniu drożdży.

Zadajemy w 21 C, wstawiamy do piwnicy na 15 C (na jak długo i w jakim celu?)

Burzliwa wzrastająco od 18 C (czyli przenosimy piwo z piwnicy w cieplejsze miejsce?)

 

Z góry dzięki za pomoc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.