Skocz do zawartości
rybson8080

zbyt długa fermentacja ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Robię właśnie drugą partię z Brewkita. Jest to Gozdawa pszeniczne. Problem polega na tym że już 10 dzień bulga mi w rurce fermentacyjnej. Czy zrobiłem coś źle ? czy to może być infekcja ?

Z góry dziękuje za odpowiedź.

Pozdrawiam

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Witaj,

Dlaczegoż to uwarzasz że bulkanie to problem ? Niech se bulka. Jeszcze nic złego nie zrobiłeś, teoretycznie :)

Podaj jaki był ekstrakt poczatkowy, jakie drożdże i jak je zadałeś i jaka jest/była temperatura fermentacji.

Edytowane przez WiHuRa

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Temperatura w okolicach 20 stopni. Początkowo było około 12 blg. Drożdże zadawałem zgodnie z instrukcją czyli rozpuściłem je w wodzie w temp 22 stopni, nie mieszając. Potem wlałem je na końcu do fermentatora.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się


×