Jump to content
Sign in to follow this  
rybson8080

zbyt długa fermentacja ?

Recommended Posts

Witam.

Robię właśnie drugą partię z Brewkita. Jest to Gozdawa pszeniczne. Problem polega na tym że już 10 dzień bulga mi w rurce fermentacyjnej. Czy zrobiłem coś źle ? czy to może być infekcja ?

Z góry dziękuje za odpowiedź.

Pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witaj,

Dlaczegoż to uwarzasz że bulkanie to problem ? Niech se bulka. Jeszcze nic złego nie zrobiłeś, teoretycznie :)

Podaj jaki był ekstrakt poczatkowy, jakie drożdże i jak je zadałeś i jaka jest/była temperatura fermentacji.

Edited by WiHuRa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Temperatura w okolicach 20 stopni. Początkowo było około 12 blg. Drożdże zadawałem zgodnie z instrukcją czyli rozpuściłem je w wodzie w temp 22 stopni, nie mieszając. Potem wlałem je na końcu do fermentatora.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.