Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ktoś chętny do spróbowania mojej pierwszej warki Pilsnera z Coopersa? Puszka? chciałbym wiedziec czy wspiąłem sie chociaż na jakieś przecietne progi? Warka gotowa za 2 tyg. Czeka w refermentacji w butlelkach, jeżeli jest jakiś dział/ temat gdzie mozna sie tak oferować, dajcie link/tag. Nowy jestem na forum nie ogarniam :D

 

pozdrowienia i oby każda następna warka była lepsza od poprzedniej

 

pozdrawiam Majkelina.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Piłem dobre piwa z brewkita, niekiedy lepsze od piw zacieranych :P Majkelina przyjdź na jakieś spotkanie WIP-ów https://www.facebook.com/Wroclawscy.Piwowarzy lub http://piwowarzy.wroclaw.pl/ działamy prężnie na terenie Wrocka, nie trzeba się zapisywać wystarczy przyjść na jakieś spotkanie :) Teraz będzie można nas spotkać na Wrocławskim szlaku piwnym w ten weekend, w którymś z barów ;) A tak to obserwuj stronę niedługo damy jakieś informacje na temat spotkania najbliższego :) Obczaj sobie też mapę piwowarów: http://www.piwo.org/membermap/ może ktoś mieszka w twoim sąsiedztwie, możesz do niego napisać i wymienić się zawsze piwem... No i trzecia opcja jest otwarty we Wrocławiu w Piwnicy depozyt: http://www.piwo.org/topic/10008-piwny-depozyt-wroclaw/ Wymieniamy tam się butelka za butelkę, przy okazji możesz spróbować piwka innych piwowarów i je ocenić.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

amorph i temu podobni jak na przykład Antoni_M

(nie mylić z Jarosławem_K)

są specjalistami od fermentacji ale tej zbędnej przy warzeniu piwa. 

Głównie chodzi im o ferment

a nie o fermentację

 

Nie zrażaj się człowieku i próbuj warzyć piwo z puchy...

Potem być może staniesz się specjalistą

broń boże takim jak Antoni_M lub amorph którzy zajmuja się mieszaniem... ale bez dodawania cukrów

 

a jak wiadomo herbata robi się słodsza po dosypaniu cukru

a nie od samego mieszania

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Co nie zmienia faktu, że pilsner po dwóch tygodniach od zabutelkowania będzie bardzo przeciętnym piwem, z czego by nie był robiony.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Przecież "pilsner" Coopersa to i tak nie jest pils tylko górniak, więc co za różnica.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×