Jump to content

Urządzenie (Beerbug) do bezprzewodowego monitoringu fermentującej brzeczki.


Dr2
 Share

Recommended Posts

Jeden ze znajomych podesłał linka do urządzenia o nazwie BeerBug, które w sposób ciągły (bezprzewodowo) monitoruje i udostępnia parametry fermentującej brzeczki.

https://www.thebeerbug.com/order/

a tutaj mały test

http://www.brewbeerblog.com/2014/06/06/homebrewing-equipment-review-beer-bug-part-1/

 

Ciekaw jestem opinii, a może już ktoś tego używał?

Link to comment
Share on other sites

Cena lekko zabijająca.

Może i nie na wifi, ale za grosze można sobie zrobić 10 sond z podstawki z ikei

+ czujnik DS18B20 - 4zł

+ czytnik - 10-20zł lub raspberry pi i mieć po wifi.

Za 300$ można sobie zrobić 10 takich kompletów.

Link to comment
Share on other sites

Może i nie na wifi, ale za grosze można sobie zrobić 10 sond z podstawki z ikei

 

+ czujnik DS18B20 - 4zł

 

+ czytnik - 10-20zł lub raspberry pi i mieć po wifi.

 

Za 300$ można sobie zrobić 10 takich kompletów.

 

No tak. Tyle że te Twoje 10 kompletów będzie tylko monitorowało temperature.

BeerBug - co jest jego główną funkcją - monitoruje na bieżąco gęstość fermentującej brzeczki, a to już nie jest takie proste i za to głównie płacisz tyle $.

http://www.piwo.org/topic/8188-beerbug-areometr-elektroniczny/ - tutaj trochę o tym pisaliśmy (od strony technicznej).

Edited by quadi
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.