Jump to content

Recommended Posts

Dziś miało miejsce warzenie pierwszej warki pod "przed chwilą przeze mnie wymyślonym" szyldem. Inicjatywa powstała podczas pierwszego wspólnego warzenia w pubie Piwna Stopa w Poznaniu, a założenie jest dość proste - raz w miesiącu (lub częściej, jak będzie czas i wena) warzymy coś odjechanego, jednorazowego i wspólnego.

 

Warka #1 została dziś uwarzona i jest to American Bitter, którego parametry w kolejnym poście doda kolega sebek.

Edited by szejk

Share this post


Link to post
Share on other sites

27.11.14

Warka #1 American Bitter 12,5blg

 

Wiedeński - 3,2kg

Carapils - 0,5kg

Płatki owsiane błyskawiczne - 0,4kg

 

Zacieranie:

70°C - 68°C - 60'

78°C - 15'

 

Gotowanie 60'

 

Iunga 11% - 25g - FWH

Mosaic - 28,4g - 0'

 

Drożdże S-04 zadane w 18°C. temp. otoczenia 15°C. Wyszło jakieś 20l

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.