Skocz do zawartości

Oktawia


Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Jankasper napisał:

Używał ktoś może oktawii w dolniakach? 

21 i 29 warka Maltańskich. Polecam.

Teraz czekam na wędzonego lagera, więc nie wiem co powiedzieć.

Edytowane przez zasada
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

1 godzinę temu, Jankasper napisał:

Ja tylko zapytać. 

Używał ktoś może oktawii w dolniakach?  

Lageruje sobie jedno na hallertauerze,  jedno na lubelskim. Za tydzień warze 2. Jeden będzie Źatecky. Szukam 4 chmielu do dolniakow. Chciałbym coś rodzimego. 

 

Tak, w komplecie z Puławskim.

Inny, niż tradycyjnie, rześki, owocowy aromat.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 11 miesięcy temu...

Wczoraj rozlałem kwas na Oktawi od PH z 21019, pije dzisiaj jest masakra, Zula to możne się schować i to głęboko pod względem intensywności (też od PH), jak dla mnie róża na maxa, trochę ziół (delikatnie) i może coś z deseń cytryny syntetycznej (ale to niuans), gorycz kompletnie nie przeszła (100g na zimno na tydzień ) i co ważne to nie tylko zapach ale też smak na języku,

ale do piwa to bałbym się ,czy nie będzie za mdłe trochę.

 

W każdym razie ja robię zapas,jestem oczarowany ;)

A w ogóle to kwas mi wyszedł biały praktycznie, nie wiem jakim cudem,po fermentacji totalnie mętny;

 

048.JPG

050.JPG

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.