Jump to content
Kamilo

ANKIETA Pomóż nam wybrać styl piwa na III Siedlecki Konkurs Piw Domowych!

Recommended Posts

Zaczęła się jesień, a w raz z nią długie wieczory, więc najwyższy czas na dyskusje na temat III Siedleckiego Konkursu Piw Domowych. Prosimy Was o pomoc w wyborze stylu piwa które będzie oceniane na naszym konkursie w 2015r. Przed nami sporo pracy :) (prosimy wybrać jeden styl z podanych).

 

Za pomoc serdecznie dziękujemy.

 

link do ankiety:

https://www.facebook...24101714343938/

 

 

281903_724660070942013_9208313090460399302_n.jpg?oh=06b9fc7fa139cfb18f1e652835591f17&oe=54AAA231&__gda__=1425371596_4bbccc073a7fe290fe6459ad7e48af0a

Edited by Kamilo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Myślę, że to zaburzy wynik. Kto nie może przez FB powinien się wpisać ze swoim głosem. Ale to ty Kamil rządzisz ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Może i racja Tomku, a więc kto nie chce na FB proszę się wypowiedzieć w tym wątku. Dodamy głosy do wyników ankiety i ogłosimy na forum.

 

propozycje:

--

brown ale

klasyczny bitter

piwo orkiszowe

potrójne IPA

polski chmiel

--

 

Z góry dziękujemy wszystkim za pomoc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Polski chmiel (lub polskie ale?) co oznacza fajny bezstylowiec na pl chmielu. Ciężki temat dla osób oceniających :)

Edited by GB...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak pisali poprzednicy, dla mnie co najmniej dwa style nie są zdefiniowane :)

orkiszowe - to dowolny styl bazowy z orkiszem, dowolny styl bazowy pszeniczny tylko że z orkiszem (np dozwolony american orkisz ;) ), czy weizen z orkiszem?

polski chmiel - dowolny styl bazowy z polskim chmielem, jakieś ograniczenia np jasne ale z polskim chmielem, czy też styl tożsamy z Polskie Ale z postu Jejskiego?

 

Ja w każdym razie wybieram brown ale ;)

Edited by kantor

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Kantor: wydaje mi się (tak ja bym to widział), że ma to być styl, który pokazuje charakter tego zboża (słodu). Klasyczny niemiecki dinkel jest mi najbardziej znany, ale to chyba nie jedyny sposób na pokazanie piwa orkiszowego. Tym niemniej powinien być określony baling lub/-i jakaś jeszcze zmienna. Podobnie z drugą kategorią.

Share this post


Link to post
Share on other sites

przed konkursem z pewnością doprecyzujemy - teraz tylko wyznaczamy kierunek. Chcemy zapytać, co Wam się podoba, a szczegóły i opis pojawią się przed konkursem. Jak napisał e-prezes, styl ma pokazywać chakter składnika, więc orkiszowe ma uwypuklić orkisz, polski chmiel - wiadomo co. W jakieś ramki z pewnością to trzeba będzie włożyć, żeby dało radę to w miarę sensownie sędziować

Edited by ponury fermentaThor

Share this post


Link to post
Share on other sites

przed konkursem z pewnością doprecyzujemy - teraz tylko wyznaczamy kierunek. Chcemy zapytać, co Wam się podoba, a szczegóły i opis pojawią się przed konkursem. 

 

 

Czyli już, czy jeszcze nie? Akurat mam w planach uwarzenie czegoś z polskim chmielem...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chodziło mi o precyzowanie tej kategorii. Jakie blg na ten przykład, albo coś co nieco zawęży dość szeroki temat. Choćby po to, by sędziowie wiedzieli jak oceniać :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.