Jump to content

jaki zestaw surowców dla świeżaka


Gregi
 Share

Recommended Posts

Który zestaw dla Świeżaka? Proszek, ekstrakt słodowy?

90- 130 zł

http://browamator.pl...5&grupa_p=6[6]=%2F163929%2F164395%2F183095&sortuj=kod

 

http://browamator.pl...9&grupa_p=6[6]=%2F163929%2F164395%2F183095&sortuj=kod

 

http://www.browamato...3&grupa_p=6[6]=%2F163929%2F164395%2F183249&sortuj=kod

 

60-70 zł?

a może coś z Black Rock lub coopers

 

Na ta chwilę mogę zapewnić stałą temperaturę pomieszczenia do fazy fermentacji 20-21 C

Edited by Gregi
Link to comment
Share on other sites

20-21 stopni temperatury zewnętrznej to 23-25 w fermentorze czyli jakieś 5-7 stopni za dużo moim zdaniem chyba, że myślimy o jakimś belgu, najlepsze piwa górnej wychodzą w najniższych zalecanych temperaturach wtedy piwo ma najczystszy profil.

Edited by Konus
Link to comment
Share on other sites

Konus,

Mieszkam w bloku i 21 C to standardowa temperatura mieszkania. Wychodzi na to że nie zapewnię odpowiedniej temperatury fermentacji w mojej kuchni. Czy są na to jakieś patenty ?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.