Jump to content

I Konkurs Piw Domowych w KinoCaffe


Mateusz BorGo
 Share

Recommended Posts

Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie piw domowych organizowanym w mikołowskim pubie KinoCaffe.

 

Termin:22 listopad 2014

Miejsce: Mikołów

Kategorie konkursowe:

a. Heffe Weizen (15A)

b. Wariacje na temat IPA

c. Wariacje na temat Stout

 

Kontakt:

Mateusz Bortel-Gogoliński

tel. 607 275 330

kontakt@kinocaffe.pl

 

Regulamin I Konkursu Piw Domowych w KinoCaffe

 

Organizatorem KPD jest pub KinoCaffe Eksperymenty i Wynalazki

 

II. Jury:

1. Przewodniczącym Jury jest Dagmara Gogolińska- Bortel.

2. Skład Komisji Konkursowej ustala jej przewodniczący.

 

III. Konkurs:

1. I KPD jest zorganizowany w dniu 22 listopada 2014 r.

2. Uczestnikami konkursu mogą być jedynie osoby pełnoletnie.

3. W konkursie wyznaczono 3 kategorie:

a. Heffe Weizen (15A)

b. Wariacje na temat IPA

c. Wariacje na temat Stout

4. Uczestnik konkursu może startować w maksymalnie dwóch kategoriach.

5. W każdej kategorii uczestnik może wystawić najwyżej jedno piwo.

6. W przypadku gdy do konkursu w danej kategorii zostanie zgłoszone tylko jedno piwo, konkurs w niej pozostaje nierozstrzygnięty, a uczestnik otrzyma upominek.

7. W przypadku zgłoszenia do jednej kategorii powyżej 15 piw organizatorzy zastrzegają sobie prawo do wykonania wstępnej eliminacji.

8. Uczestnicy zgadzają się na upublicznienie swego imienia i nazwiska podczas ogłaszania wyników konkursu oraz podania zajętego przez nich miejsca.

9. Zwycięzca każdej z kategorii zobowiązuje się do upublicznienia receptury zwycięskiego piwa na życzenie organizatora.

10. Osobą odpowiedzialną za odbiór i przechowywanie piw konkursowych jest Dagmara Gogolińska- Bortel.

11. Uczestnicy powinni osobiście dostarczyć konkursowe piwa w nieprzekraczalnym terminie od 4 listopada 2014 do 21 listopada 2014 na adres:

KinoCaffe Eksperymenty i Wynalazki

Ul. Karola Miarki 10

43-190 Mikołów

Tel. 607 275 330

 

13. Koszt zgłoszenia piwa wynosi 15 zł i obejmuje koszty obsługi piwa w trakcie Konkursu. Płatne w dniu oddania piwa do Konkursu.

formularzkpd.pdf

regulaminkpd.pdf

Edited by Mateusz BorGo
Link to comment
Share on other sites

Warto by tego posta trochę sformatować...

Jakieś nagrody?

Bez nagród - nie wysyłaj, nic się złego nie stanie...

 

Fajowo - będzie można whisky stouta przetestować "oficjalnie".

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ekhm, niedługo każdy lokal będzie miał własny konkurs... Ciekawy regulamin, nie powiem:

- " Przewodniczącym Jury jest Rafał Dagmara Gogolińska- Bortel " - niechlujność jest rażąca. Ostatecznie Rafał czy Dagmara?

[edit] ooo, widzę w pierwszym poście że jednak pani Dagmara, która jednocześnie jest osobą odpowiedzialną za kodowanie i rozkodowywanie piw :D z całym szacunkiem dla pani Dagmary, ale czy ona kiedykolwiek widziała profesjonalny konkurs, albo chociażby konkurs pretendujący do nazwania "profesjonalny"?

- Osobista dostawa, start w maksymalnie dwóch kategoriach :D

- brak informacji, kto będzie sędziował

- żądanie udostępnienia receptury. Rozumiałbym, gdyby nagrodą byłoby warzenie piwa w jakimś browarze, ale w podrzędnym konkursie to nie ma uzasadnienia

- dość wysokie wpisowe, konkurs za 2 tygodnie, a brak szczegółów co do nagród. Czyżby jedynie przewidywano dyplom i uściśnięcie ręki przez Barmana i Organizatora konkursu?

- " wypełnić w formularzu zgłoszeniowym (...) technik i celów, które chciał osiągnąć warząc to piwo" - niby nic złego, ale ciśnie się pytanie: po co?

- " Ocena piw będzie anonimowa" - ok, najwyraźniej organizator uznał, że ostatnią rzeczą o którą można się chwalić, jest poziom sędziów...

- last but not least - ewentualne eliminacje w tym samym dniu co runda finałowa. Pozostawię to bez komentarza

 

No cóż, swego czasu przyłączyłem się do akcji promowania kawiarni z Mikołowa... Biję się w piersi, to był ostatni raz!

Edited by bzium1986
Link to comment
Share on other sites

Mnie najbardziej zastanawia na czym polega "obsługa piwa a trakcie Konkursu". Myślałem że piwo jest dość proste w obsłudze. :)

1. Trzeba przyjąć piwo

2. Zakodować

3. Włożyć do lodówki

(3a. wcześniej należało opróżnić lodówkę)

4. W dniu konkursu należy przygotować:

- miejsce do sędziowania

- kubki dla sędziów

- wodę i coś do przekąszania

- długopisy

- formularze ocen

- piwo wzorcowe

5. Wydawać piwo sędziom

6. Zbierać oceny od sędziów

7. Podliczyć punkty i zestawić ranking

8. Wypisać dyplom

9. Zebrać oceny w jedną zbiorczą i oddać uczestnikowi

 

w przypadku, gdy będą elimincje, punkty 4-7 robi się dwukrotnie (na konkurs główny i eliminacje). Jak widać, roboty jest sporo, jest zajmująca, a Organizator nie będzie przecież robił tego za darmo, ani pod żadnym pozorem - dopłacał do interesu!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Coś drgnęło w temacie:

 

Jak doskonale wiecie, po raz pierwszy przeprowadziliśmy konkurs piw domowych.

Organizacja trochę przerosła nasze możliwości, ale to dobre doświadczenie na przyszłość.

Szanowne Jury przesłało nam wyniki. Degustacja tych piw trwała więcej niż się spodziewaliśmy, jednakże w końcu udało się wszystko ustalić.

Z każdą osobą biorącą udział w konkursie, skontaktujemy się z osobna w najbliższych dniach. Przekażemy spostrzeżenia od jurorów. Zwycięzców ogłosimy na stronie wydarzenia, tam również wrzucimy info o nagrodach.

Niech Kraft (Craft) będzie z Wami!

 

Info z FB.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.