Vami 30 Zgłoś Napisano 14 Październik 2014 (edytowane) Na stronie Experimental Homebrewing znalazłem ciekawy eksperyment: http://www.experimen...eriment-results Jak dla kogoś tl;dr to w skrócie przetestowali efekty fermentacji suchymi drożdżami po rehydratacji i bez niej. Wyniki sa nader ciekawe. Wiekszosc degustujacych uznala, ze piwa bez rehydratacji są bardziej chmielowe, mniej estrowe i fenolowe i mają lepsze odczucie w ustach. Więcej wniosków i wyników w linku Ktoś z was robił podobne doświadczenia? Edytowane 14 Październik 2014 przez Vami 2 Green Fox i beu dodali reakcje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Green Fox 10 Zgłoś Napisano 14 Październik 2014 Jakoś nigdy tego nie porównywałem - może faktycznie warto sprawdzić przy kolejnej warce. Bardzo fajnie opisany eksperyment, szkoda tylko, że próba sensoryków nie była większa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach