Skocz do zawartości

Problem z goryczką


Ariwat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jestem po 2 warce z zacieraniem, (2 warka w trakcie fermetacji). Mam problem z goryczką. Moje piwa mają bardzo małą goryczkę. 1 warka, milk stout - 40g Marynki - tu mozna pomyśleć, że goryczka niska, ale jej po prostu nie ma. Drugie piwo fermentuje (Imperial IPA). Tutaj zrobiłem warkę 10l z 75g chmielu - 30g Centenniala 60', 30'Amarillo, 15'Citra. Jak na imperiala IBU wyjdzie małe, ale i tak goryczka powinna być konkretna. Jest po prostu słaba. Obawiam sie, że w gotowym piwie bedzie gorzej, tak jak to było w przypadku z milk stoutem. Co powiecie?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.