Skocz do zawartości

Browar KODO


Bruus

Rekomendowane odpowiedzi

Warka 25
12.10.2016

Surowce
Słód Pilzneński- 3,5 kg

Słód Monachijski I -600g
Słód Karmelowy 30- 200 g
Słód melanoidynowy- 50 g

Chmiel Columbus - 4g

Chmiel Saaz- 65g
Drożdże US-05

Zacieranie
Zasyp w 67°
63°C-40 min
72°C-20 min
76°C-5 min

Chmielenie:
70minut
4g Columbus- 60min

25g Saaz- 20 min
20g Saaz- 10 min

20g Saaz- 0 min

IBU≈ 21

Fermantacja
Wyszło 23,5L Blg 12
Burzliwa 17-18°C
FFT ~ 3 BLG

Butelkowanie

28.10.2016
21,5L- 153g glukozy
Odfermentowało do ~3 Blg

Edytowane przez Bruus
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Warka 26 Porter

29.10.2016

 

Surowce

 

Słód Wiedeński - 2,8 kg

Słód Monachijski I- 1,2 kg

Słód Monachijski II- 0,6 kg

Słód karmelowy jasny - 0,15 kg

Słód karmelowy 600- 0,25kg

Słód czekoladowy- 0,25kg

 

 

Chmiel Marynka- 20g

Chmiel Lubelski- 25g

200ml gęstwy US-05

 

Zacieranie

 

63-61C przez 30min

72C - 30min

Negatywna próba jodowa

78C-10 min

 

Chmielenie:

 

120 minut

Marynka 20g -60min

Lubelski 25g- 30min

 

IBU≈32

 

 

Fermantacja

 

W 17°C - 15L 20,5 Blg

Fermentacja 17-18°C-

FFT 5,5 Blg

 

Butelkowanie

16.11.2016

14L- 94g glukozy

Odfermentowało do 5,5 Blg

Edytowane przez Bruus
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Warka 27 Pale Ale TNT
12.11.2016

Surowce
Słód Pale Ale- 3,6 kg
Słód Monachijski I -500 g
Słód Karmelowy 30- 200 g

Chmiel Marynka - 4g
Chmiel TNT- 50g
Drożdże gęstwa US-05

Zacieranie
Zasyp w 72°C
66°C-60 min
77°C-10 min

Chmielenie:
70minut
4g Marynka- 60min
30g TNT- 20 min
20g TNT- 0 min

IBU≈ 28

Fermantacja
Wyszło 25,5L Blg 12,5
Burzliwa 17-18°C
FFT ~3,8 Blg

Butelkowanie

01.12.2016
25L- 169g glukozy
Odfermentowało do 3,5 Blg

Edytowane przez Bruus
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

Warka 28 LIGHT
11.03.2017

Surowce
Słód Pilzneński- 1,5 kg
Słód Pale Ale - 1,5 kg
Słód Karmelowy 30- 300 g
Słód melanoidynowy- 130 g

Chmiel Marynka- 5g
Chmiel Saaz- 45g
Drożdże US-05

Zacieranie
Zasyp w 76°
72°C-70 min

Chmielenie:
70minut
5g Marynka- 60min
20g Saaz- 20 min
15g Saaz- 10 min
10g Saaz- 0 min

IBU≈ 14

Fermantacja
Wyszło 28L Blg 7,5
Burzliwa 17-18°C
FFT ~ 4 BLG

Butelkowanie

26.03.2017
28L- 220g glukozy
Odfermentowało do 4 Blg

Edytowane przez Bruus
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.