Jump to content

Czarny Łiskacz - proszę o sprawdzenie receptury ;)


Drzewo Jeżozwierza
 Share

Recommended Posts

Planuję uwarzyć jakiegoś mocno aromatycznego czarnucha, bardzo mi podchodzi Smokey Joe, ale chciałem coś jeszcze nieco mocniejszego w aromacie i koniecznie smolisto-czarnej barwie, plan jest taki:

 

22l / 14,5-15BLG / 37IBU

 

Słód whisky 3 kg

Pale Ale 2 kg

Czekoladowa pszenica 400 g

Carafa III 300 g

 

Chmiel Marynka 35 g / 60 min

 

Grzybki Danstar Nottingham, zacieranie na wytrawnie.

 

 

Ma to ręce i nogi czy z czymś przegiąłem? :-)

 

 

Pozdrawiam i liczę na podpowiedzi ;)

Link to comment
Share on other sites

WiHura, Wiedziałem, że to napiszesz :-). Myśli mi się nawet taki ekstremista, ale jeszcze z aromatami palonymi i właśnie koniecznie smolistej barwie, jakie proporcje sugerujesz w takim razie, a może tak płatki drewniane ciosane ze starego podkładu na cichą i fermentacja w beczce po smole ? ;)

Edited by Drzewo Jeżozwierza
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.