Skocz do zawartości

Ocena receptury Brown Ale


Jakub M

Rekomendowane odpowiedzi

Da radę?

 

 

 

11c. Northern English Brown Ale

http://www.bjcp.org/.../style11.php#1c

 

- dark amber, reddis

- toffee, nutty, chocolate, caramel

- light fruity hop

 

## Słody

 

- Pale Ale Strzegom - 4.5kg

- carahell - 0.5kg

- carared - 0.5kg

- biscuit - 0.25kg

- czekoladowy carafa 800 0.1kg

 

## Zacieranie

 

- 20L wody

- 66 °C 60 min

- 72 °C 10 min

- 78 °C 5 min mash out

 

## Filtrowanie

 

Do 20 L / 12Blg

 

## Chmielenie

 

- Challanger 60 min, 15g

- Challanger 15 min, 10g

- Challanger 5 min, 10g

 

## Fermentacja

 

- Danstar Windsor

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dla 12°Blg to za dużo karmeli, Carafy bym zostawił tyle może z 200g Browna bym dodał.

edit:

Prawie 6kg słodów da Ci raczej sporo wyższą wydajność.

Edytowane przez kantor
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.