Jump to content

Zwiększanie i zmniejszanie ilości piwa


gon
 Share

Recommended Posts

Witam,

 

Dwa krótkie pytania początkującego, czy dobrze kombinuje:

1 - kupuję gotowca z zacieraniem na 20 litrów ale chcę zrobić 40 litrów bo efekt wszedł mi w gardło :D – biorę 2 x zestaw i gotuje z zachowaniem takich samych czasów i temperatur?

2 - znalazłem przepis na warkę 40 litrów ale chce zrobić 20 litrów na próbę – tnę składniki o połowę i gotuje z czasami i temperaturami z przepisu ?

Może banalne pytania ale jestem dopiero po 4 warkach z puszek i 2 z zacieraniem - nie znalazłem jednoznacznych odpowiedzi na forum :beer:

Link to comment
Share on other sites

Witam,

 

Dwa krótkie pytania początkującego, czy dobrze kombinuje:

1 - kupuję gotowca z zacieraniem na 20 litrów ale chcę zrobić 40 litrów bo efekt wszedł mi w gardło :D – biorę 2 x zestaw i gotuje z zachowaniem takich samych czasów i temperatur?

2 - znalazłem przepis na warkę 40 litrów ale chce zrobić 20 litrów na próbę – tnę składniki o połowę i gotuje z czasami i temperaturami z przepisu ?

Może banalne pytania ale jestem dopiero po 4 warkach z puszek i 2 z zacieraniem - nie znalazłem jednoznacznych odpowiedzi na forum :beer:

Ja zwróciłem uwagę przy moim sprzęcie, że za zacierając podwójna porcję slodów uzyskuje sporo wyższa wydajność.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.