Jump to content
Sign in to follow this  
adanjan

wysłodki z portera

Recommended Posts

własnie kończę zacieranie porterka (~19blg) i zostało mi ok 9 litrów 15blg wysłodzin z niego, pomyślałem, że za jednym zamachem zrobię drugie piwo (tak ekstra promocja), tylko się zastanawiam co z tego zrobić, czy zadać dolnymi i zrobić ciemnego dolniaka, czy może górnymi i wyjdzie coś ala stout, może ktoś pomoże sie mi zdecydować zanim zacznę chmielić (no właśnie, jak to chmielić?)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Górne i al'a stout :)

oki, dam 15g lubelskiego od poczatku i po 45' kolejne 15g, postawię to na US-05, zobaczymy co z tej "wodzie po kisielu", znaczy porterze wyjdzie, dzięki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja robiłem na dolniakach Munich Dunkela, rozcieńcz do 10-11blg i będzie super.

Share this post


Link to post
Share on other sites

zdecydowałem się na a'la stouta, mam tylko jedną lodówkę styropianową, a ta pójdzie dla porterka, więc musiał być górniak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.